Savić
Foto: Printscreen

Savić je, kako se već pisali, kobne večeri 24. februara bio sa prijateljima u jednom klubu na Dorćolu, u koji su potom stigli i osumnjičeni fudbaleri Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23) sa kojima je ubijeni ranije imao konflikt. Navodno, MMA borac se pre dve godine zbog prijatelja umešao u tuči i Daničiću slomio vilicu, pa osumnjičeni od tada želi osvetu.

Ubistvo MMA borca, mladog talenta tog sporta i naše reprezentacije potresao je ceo grad, jer je u pitanju mladić koji se nikome nije zamerao već je samo trenirao i sledio svoje snove. Ako je sudeći i po njegovim fotografijama na društvenim mrežama on je bio zaljubljen u sport, ponosan što nosi grb svoje zemlje, a samo sedam dana pre zločina, tačnije 17. februara sa svojim trenerom i kolegama bio je u Zagrebu, piše Kurir.

Stefan Savić

Društvene mreže

 

 

U Zagrebu se održavalo prvenstvo Evrope, Bliskog istoka i Afrike (ADCC trials 2024.) na kome je Savić bio sa trenerom Borislavom Ćosićem i svojim kolegama. Prema zvaničnom spisku takmičara Stefan Savić se nije borio, ali jeste jedan drugi borac iz Srbije, pa nije isključeno da su išli kao njegova podrška. Na Instagramu se pojavila fotografija sa ovog događaja, koju je podelio trener Borislav Ćosić na kojoj se može videti kako grupa mladića sa majica kluba nasmejano pozira dok se u pozadini vidi hala u kojoj se održavaju borbe.

Jezivo ubistvo snimile su nadzorne kamere na kojima se može videti kako Savić trči niz Dobričinu ulicu kao Dunavskoj, gde ga osumnjičene ubice jure. MMA borac uboden je u srce, a kako od uboda pada na asfalt osumnjičeni fudbaleri se zverski iživaljavaju nad njih tako što ga tuku i šutiraju nogama. Dok MMA borac leži u lokvi krvi napadačima prilazi i mladić Stefan M. (32) koji je kolima slučajno tuda prolazio i pokušavajući da odbrani Savića zadobija nekoliko uboda u butinu i ispod pazuha.

Kako se može videti na kamerama, Gačević obuzdava Daničića i gura ga kako bi pobegli sa mesta zločina. Od tada im se gubi svaki trag i MUP je objavio njihove fotografija kako bi apleovali da sugrađane da im pomognu ukoliko imaju neku informaciju o njima.

Stefan Savić sahranjen je na groblju u Boleču, gde ga je na večni počinak ispratilo preko hiljadu ljudi. Na potresnom ispraćaju bila su tri govora, od kojih je svakako najtužniji i najemotivniji bio govor Stefanove sestre Milice na čiji rođendan je i ubijen

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading