UŽAS NA DEDINJU Majku sahranio u garaži, jer navodno nije imao novca za ukop, a primao ovo zbog nje
Foto: Massnori Josida

Kako su mediji tada pisali, Slobodan nije želeo da prijavi smrt da bi nastavio da prima majčinu deviznu penziju od 1.700 evra.  Sumnja se da je ona preminula 11. oktobra 2019. godine, a za slučaj se saznalo tek 13 dana kasnije.

Slobodana je tada policiji prijavila bivša supruga Ružica, koja živi ustom dvorištu, ali u drugoj kući. Ona je, kako se pisalo, ispričala da bivšu svekrvu nije videla danima.

- Kada je pitala Slobodana gde mu je majka, odgovorio je da je bolesna i da je u bolnici. Međutim, žena nije poverovala u to, a kada je u garaži videla sveže zakopanu rupu, posumnjala je da je Slobodan tu zatrpao mrtvu majku - rekla je tada Ružica za medije.

Kada je policija došla i pitala Slobodana s kim živi, odgovorio je: "S majkom". Na pitanje gde je ona, kao iz topa je rekao: "Umrla je". 

- Policajac ga je potom pitao gde je sahranio staricu, a on je izgovorio: „U garaži“, uz komentar da nije imao novca za sahranu. Službenici su mu potom objasnili da je mogao da se obrati za pomoć nekoj instituciji i da je imao mogućnost da država plati sahranu. Na to je rekao da nije znao za tu opciju i mnogo se uznemirio - rekao je sagovornik. 

UŽAS NA DEDINJU Majku sahranio u garaži, jer navodno nije imao novca za ukop, a primao ovo zbog nje

Foto: Massnori Josida

 

Ubrzo je potvrđeno da je Stevana umrla još 11. oktobra te godine.

- Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače. Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. To je i učinio 20. oktobra. Majku je sve s čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom - objasnio je izvor.

Slobodan kažnjen prekršajno

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Slobodana P (54), koji je 2019 godine bio uhapšen zbog sumnje da je svoju preminulu majku Stevanu (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju.

On je za svoj bizaran postupak prekršajno kažnjen.

- Tužilaštvo je donelo odluku o odbacivanju krivične prijave, jer je utvrđeno da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela za koje bi se gonio po službenoj dužnosti. Protiv Slobodana će se voditi samo prekršajni postupak - objasnio je naš sagovornik.

Komšije porodice Perišić, među kojima je i novinar Jovan Memedović, bili su zaprepašćeni. Memedović je, dok je trajao uviđaj, doveo pse kući i u čudu je bacio pogled na policajce. Međutim, tada nije želeo da komentariše slučaj.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading