ODLOŽENO SUĐENJE UBICI TINEJDŽERKE (16) IZ RIPNJA  Advokat traži veštačenje štićenika
Foto: Alo/Printscreen

U Višem sudu u Beogradu danas je za  2. april odloženo suđenje Stojanu Iliću, povodom optužbe da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Suđenje je odloženo radi dodatnog ispitivanja veštaka, jer je Iliću u zatvoru ustanovljen emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti, dok je ranije veštak naveo da ima panični poremećaj. 

Na sledeće suđenje sud će ponovo da pozove psihijatra i psihologa Aleksandra Miloševića i Nadu Janković jer veštačenjem nisu utvrdili psihički poremećaj, već mentalnu zaostalost.

Ilić je na prethodnom suđenju priznao da je ubio tinejdžerku, tvrdeći da ima psihičke probleme i da mu se u trenutku ubistva "zacrnelo pred očima", kao i da ne zna kako ju je ubio. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Ilić 10. aprila oko 14.30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading