Saša K.
Foto: Alo/Društvene mreže

Produženje pritvora zatraženo je i za Andreinu 14-godišnjukćerku A.K., osumnjičenu da je ocu u limunadu sipala lekove "treana" kako bi ga omamila.

O pritvoru za Kajganićevu i Lazarevića odlučivaće Okružni sud u Doboju i odluka će biti poznata do 29. februara, dok će o pritvoru za maloljetnicu odlučivati Osnovni sud u Doboju, piše ATV.

Pritvor je zatražen zbog bojazni od bekstva osumnjičenih, straha da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak skrivanjem dokaza i uticajem na svedoke, ali i zbog same težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Istraga u ovom predmetu intezivno se vodi, a kako saznajemo i dalje se traga za nožem kojim je zločin počinjen.

Ranije su pronađene rukavice koje su osumnjičeni koristili u izvršenju zločina. Takođe, ispituje se od koga su i na koji način nabavljene tablete "Treana" kojima je žrtva bila omamljena, budući da se radi o leku koji se isključivo izdaje na recept lekara.

Kajganićeva i Lazarević osumnjičeni su da su kao saizvršioci, zajedno s maloletnicom, počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način. Od hapšenja oboje se brane ćutanjem i na žele da sarađuju sa istražiocima.

Ukoliko se dokaže krivica Kajganićevoj preti doživotni zatvor, ali ne i Lazareviću budući da u vreme izvršenja krivičnog dela nije napunio 21 godinu života.

"Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su, u namjeri da ubiju Kulišića, 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloletna A.K. usitnila veći broj tableta naziva "treana" jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gde je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu" saopštio je ranije Okružni sud u Doboju.

Namera im je bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su A.K. i njena majka i u ranijem periodu Kulišiću davale sporne tablete, a da on za to nije znao.

" Nakon što su tablete počele delovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloletnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavestila osumnjičene koji su ušli u kuću" navodi se u Naredbi o sprovođenju istrage.

Vezanog ga izboli i ostavili u šumi

Vezali su ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. 

Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading