Suđenje Ribnikar
Foto: Alo/Alo

U Višem sudu u Beogradu danas se svedočenjem oštećenih nastavljeno je suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, i ranio šest osoba.

Svoj iskaz pred sudom dala je Milanka Negić, majka ubijene devojčice Sofije. Svojim iskazom rastužila je celu sudnicu.

- Sofija je bila nestvarno stvorenje, od kada sam je rodila razmišljala sam da li neko može da se voli. Imala ja blagodeti, plemintost. Iako je dete razvedenih roditelja, ona je vreme provodila i sa jednim i drugim roditeljem. Imale smo uzuzetan odnos. Volela je život, volela je da putuje i bila je jako inteligentna.  Sofiju je bilo lako vapitavati jer je bila takve naravi, ništa nije moralo da joj se kaže dva puta. Ono što sam ja danas to je zahvaljujući Sofiji - kazala je majka.

Sofijin otac je za to vreme brisao suze.

U svom izlaganju se osvrnula i na školu u kojoj se dogodio zločin.

- Pedagog je u više napadao. Prema deci se ophodila kao šerif. Poslednji ekces koji se dogodio bio je zbog Sofijine kose kada je izvukla pramenove. Rekla je da mora da ih prefarba. Sofija ima polubrata, bila je svesna da treba da provodi vreme sa njim, i provodila je. Znao je da me pita, nakon što se sve desilo „mama što si tužna zbog Sofije, ona je u školi doći će,“ , a ja onda moram da mu kažem da ona neće doći. Njen polubrat ima jako dobro pamćenje i pitao me je, posle par meseci  "gde je Sofija", a ja sam mu rekla da je ona na nebu i da je dobila krila. Onda je on znao da pita kada će on da dobije krila i da ode na nebo, pa sam se pokajala što sam to rekla, i objasnila mu kao da je to nešto lepo.

Inače, posle Milanke, iskaz su dala i deca, tačnije braća i sestre žrtava, ali je taj deo ročišta bio zatvoren za javnost.

 (Mihajlo Žilović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading