Sofija Negić
Foto: Alo/Društvene mreže

Danas se saslušava Milanka Negić, a potom i braća i sestre ubijene dece.

Sud je odlučio da taj deo suđenja zatvori za javnost jer su većina njih maloletnici.

Nakon saslušanja svih tužitelja, odnosno članova porodice ubijenih, trebalo bi i tuženi (Kecmanovići) da budu saslušani.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužitelja, odnosno članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protivoca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.
Vodi se, takođe, i parnični postupak protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije i tu tužbu su podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka tog tada ubijena.

Tužbu protiv Kecmanovića nedavno je podnela i nastavnica koja je tada teško ranjena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading