Bojana Asović
Foto: Alo/Facebook

Piše: Slađana Stepanović

Nakon svedočenja bračnog para Kobiljski, Dragana i Nine, svoj iskaz dao Bojan i Asović otac ubijene Bojane. 

- Živeli smo jako srećno ona je bila naše prvo dete, naš svet. Bili smo skromni, tako smo i učili decu. Svaki dan sam žurio kući da gledam svoju srećnu decu kako se slažu. Ne znam kojim rečima da dočaram naš život i Bojanu, jer bi to značilo kao da se opraštamo od nje. Ja to ne želim jer znam da ću je opet videti, i ponovo grliti i ljubiti.

Za pucnjavu u Osnovnoj školi, Bojanin otac saznao je u Crnoj Gori.

- Tog 3. maja bio sam u Nikšiću, okrenuo me otac od druga mog sina. Rekli su mi za pucnjavu u školi. Meni su krenule suze, ne znam ni što, nisam znao šta se desilo Bojani. Zvao sam brata da vidim šta se dešava, on mi je rekao "obrnućemo svet, neće Bojani ništa da fali". Više puta sam je tada zvao, nisam mogao da je dobijem, krenuo sam kolima iz Nikšića ka Beogradu. Kada me je pozvala supruga i samo rekla "to je naša Boka" - svedočio je otac.

O trenucima bolne tragedije Bojan je rekao:

- Stigao sam u stan, Marija je ležala, a sin na njoj. On je došao tada do mene i rekao "Boka je tu sa nama", a ja sam umro tog dana. Prethodno mi je moja majka rekla da moram da skupim snagu i da moram da pomažem porodici. Znao sam da to moram zbog sina. Supruga je dane provela u krevetu, a ja sam govorio da ću tu biti za sina, da ću mu biti i otac i majka i da ću sve da radim -  pričao je neutešni otac i dodao:

-Tog 3. maja trebalo je da ja budem na tom mestu, da moja porodica, supruga i sin lakše nastave život. Svaki dan govorim sebi da moram da idem dalje zbog njih dvoje.

O školi otac ubijene devojčice, ispričao je:

- Sedam dana nakon zločina škola je počela da radi. To me je zabolelo i jako mi je zasmetalo.

U tom trenutku je advokat, porodice Kecmanović brisao nos, kao da zadržava suze da ne zaplače.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading