Dragan Kobiljski
Foto: Tanjug/Tanjug

Piše: Slađana Stepanović

Svedočenje je otpočeo otac Eme Kobiljski, Dragan Kobiljski.

- Kod kuće sam je poslednji put video drugog maja, a tada sam se sa Emom pozdravio u žurbi, ne znajući da nam je to poslednji pozdrav. To ću sebi večito zamerati. Supruga mi je rekla da bolji pozdrav ništa ne bi promenio, ali će mi to faliti. Kad god sam sam u drugoj zemlji, kao što sam bio u Rumuniji, posle svih obaveza ostanem sam i tada samo gledam u Eminu sliku i njen osmeh koji kao da mi govori "biće dobro". Ja tada uzmem da joj pišem poruke o Nini i sestri i celom našem životu, a kada vidim da kod njenog imena piše da je viđena pre dugog vremena na aplikaciji, ta sitnica me najviše dotuče - svedočio je otac i dodao:

- Svakog dan kada idem do sale idem peške 20 minuta. To je uvek hodajuća molitva. Gledam u nebo i molim Emu da nam sačuva snagu. Tražim neki mir, ali ga nema. Odmah posle svake utakmice, ja istrčim napolje da joj se zahvalim na snazi koju mi je podarila. Emu smo zvali treća sreća, jer je supruga izgubila prva dva ploda. Kada je tada izašla iz ordinacije i rekla da je trudna, nikada nisam osećao veću sreću i zato je tako zovemo - prisećao se otac.

Podsetimo, ispred suda, prisutni su roditelji devojčice, kao i članovi porodica žrtava koje je usmrtio maloletni K.K. (14), kako bi bili podrška pri svedočenju oštećenih.

U drugom postupku, tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Tužba zbog koje se danas održava ročište je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading