Dragan Kobiljski
Foto: Tanjug/Tanjug

Piše: Slađana Stepanović 

Dragan Kobiljski je ispričao šta se dešavalo kada je otišao da preuzme posmrtne ostatke svoje ćerke. On je detaljno opisao mučnu situaciju kroz koju je prošao, a prisutne u sudnici, zajedno sa sudijom ovo svedočenje dovelo je do suza.

- Drugarica mi je radila u tom institutu gde se nalazilo telo moje ćerke. Rekla mi je šta ću sve videti i šta me sve čeka. I da joj podliv na oku nije od batina, već od metka. Uzeo sam da zagrlim njeno telo, ali ona je bila hladna - rekao je Dragan kroz suze.

Sudija je u tom trenutku od zapisničarke zatražila maramicu kako bi obrisala suze.

Podsetimo, ispred suda, prisutni su roditelji devojčice, kao i članovi porodica žrtava koje je usmrtio maloletni K.K. (14), kako bi bili podrška pri svedočenju oštećenih.

U drugom postupku, tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Tužba zbog koje se danas održava ročište je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading