Dragan Kobiljski
Foto: Alo/Foto: Alo!

Piše: Slađana Stepanović

Na današnjem suđenju Kosti Kecmanoviću, i njegovim roditeljima Vladimiru i Milljani Kecmanović svedočili su članovi porodica oštećenih.

U početnom delu suđenja, svoj iskaz nastavila je Nina Kobiljski, majka Eme Kobiljski, a zatim je svedočenje nastavio Dragan Kobiljski. Oni su govorili o svom bolu koji proživljavaju nakon smrti svoje ćerke Eme, i o tome kako su tog kobnog dana saznali šta se desilo u školi na Vračaru. 

Emin otac Dragan je ispričao da je tog dana bio na poslu. 

- Bio sam u stanu pre treninga, izašao sam na parking kada je bila pucnjava u školi, da prošetam, da se smirim. Zvao sam suprugu, koja mi je javila i rekla: "Naša Ema je ubijena". Pao sam na zemlju i vikao zašto. Gledao sam u nebo i tražio odgovor, jer sam se svako veče sa Emom uspavljivao molitvama. A sada sam od neba tražio odgovor zašto se to desilo. Hteo sam da sednem u kola, bio sam udaljen 700 kilometara i hteo sam da krenem ka kući, a dečko koji trenira u mom klubu se ponudio da prekine sezonu i da me poveze. Kada sam došao do stana Nina me je čekala na vratima i rekla "nisam mogla da dočekam da dođeš" - rekao je otac Eme Kobiljski.

Podsetimo, ispred suda, prisutni su roditelji devojčice, kao i članovi porodica žrtava koje je usmrtio maloletni K.K. (14), kako bi bili podrška pri svedočenju oštećenih.

U drugom postupku, tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Tužba zbog koje se danas održava ročište je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading