MONSTRUM PRETUKAO NASMRT PASTORKU (3), PA SE PRAVDAO DA JE SAMA PALA Godinu dana od stravičnog ubistva u okolini Zaječara
Foto: Alo

Petra Vladulović (2) iz sela Grljan kod Zaječara brutalno je ubijena pre tačno godinu dana, a za njenu smrt osuđen je njen očuh Miloš Nikolić (24)! Monstrum je nesrećnu devojčicu izudarao do smrti, a zatim je zanemeo pred tužiocem!

Očuh Miloš Nikolić je najpre tvrdio da je devojčica sama pala, a zatim je rekao da je "malo" tukao.

Istragom je utvrđeno da je Miloš bio pijan dok je tukao devojčicu.

Obdukcija je pokazala da je dete preminulo usled velikog broja povreda po telu i glavi. Njene povrede su bile toliko stravične da je imala čak otok na mozgu.

Na večni počinak devojčicu su ispratili otac Nemanja, brat Dušan (7), sestrica Dunja (5) i mnogobrojni rođaci i prijatelji porodice.

Hitna pomoć i policija

Foto: Alo/ilustracija

 

- Umesto krštenje da joj pravimo, ide pod crnu zemlju. Doživotno da robijaju i monstrum što je ubi i majka što je ne odbrani... - ogorčeni su bili okupljeni na seoskom groblju prošle godine. Nebojša Vladulović, deda po ocu ubijene Petre, ispričao je da je Nebojša i ostalu decu maltretirao. Njih je uspeo da spase, ali žali što nije i Petru...

- Ubrzo nakon što je bivša snaja odvela troje unučadi, pre nekoliko meseci, ja sam pronašao gde žive i otišao tamo da vidim dečicu. Tada su me dvoje starijih unuka Dušan (7) i Dunja (5) obuhvatili oko nogu i nisu hteli da se odvoje od mene, pa sam ih poveo u Grljan. Nekako sam znao da nešto nije u redu, ali nisam znao šta... - pričao nam je tada nam ucveljeni deda.

Monstrum ćutao pred tužiocem

Dok se porodica zauvek opraštala od Petre, njen ubica, očuh Miloš Nikolić, juče je saslušan pred Višim tužilaštvom u Zaječaru. Iako je prilikom hapšenja prvo kazao da se dete udarilo kada je palo, a zatim priznao da ju je „malo tukao“ jer je plakala, na saslušanju se branio ćutanjem.

- Njemu se na teret stavlja teško ubistvo. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 10 godina do doživotne robije. Njemu je određen pritvor do 30 dana. Osumnjičeni Nikolić je dobio advokata po službenoj dužnosti. Po savetu tog advokata, Nikolić se branio ćutanjem. Tako nešto smo mogli i da očekujemo - kaže izvor Alo! iz istrage.

- Kao da je juče bilo, a bilo je pre oko tri meseca, pozvao me unuk Dušan telefonom i plačući ispričao da ga očuh zverski prebija, da ga baca o pod, da ga podigne i udara o zid. Ja sam odmah otišao kod njih i hteo svu decu da odvedem kod nas u Grljan. Njihova majka Jelena je samo ćutala. Znala je što uzimam decu. Ali, kada sam hteo i Petru da uzmem u naručje, nije mi dala. Rekla je da ne može, da samo smem da odvedem dvoje starije dece. Šta sam mogao, već me bila prijavila za otmicu. Mislio sam, neće zlotvor i nju da tuče, premalena je. Ubrzo su kod nas u Grljan došli iz Centra za socijalni rad i kazali nam da Petra pripada majci - priča Nebojša.

Kako je tada pričao, verovatno je nekim predosećajem, mogao je da spasi i Petru zverskog ubistva, ali nažalost nije.

- Kao da me nešto teralo, ja sam prekjuče, tog crnog 21. februara kada mi je unučica ubijena, telefonom zvao Jelenu da mi dozvoli da odmah dođem i uzmem malo Petru kod sebe. Mesec dana je nisam video, uželeo sam je se. Ali, Jelena mi nije dala da dođem i uzmem je malo kod nas - pričao nam je tada Nebojša i kroz jecaje proklinjao bivšu snaju i njenog partnera:

- Želim da oboje idu na doživotni zatvor, da nikada ne izađu na slobodu. Petra nije imala ni dve godine, već 18 meseci. Planirali smo joj krštenje kada joj bude drugi rođendan...

Podsetimo, presudom Višeg suda u Zaječaru Miloš Nikolić osuđen je početkom decembra 2023. nepravosnažno na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva dvogodišnje pastorke Petre Vladulović

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading