Miljana Kecmanović
Foto: Alo/Tanjug

Suđenje roditeljima Koste Kecmanovića, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu. Danas će svedočenje o kobnom trećem maju izneti porodica Katarine Martinović.

Ovaj postupak je pokrenut po tužbi porodice ubijene devojčice Katarine , koja je bila u istom odeljenju s dečakom koji je izvršio zločin. Paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja.

Ispred suda, prisutni su roditelji devojčice, kao i članovi porodica žrtava koje je usmrtio maloletni K.K. (14), kako bi bili podrška pri svedočenju oštećenih.

Kako javlja naš reporter, majka dečaka ubice nije se pojavila na suđenju.

Podsetimo, u drugom postupku, tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Tužba zbog koje se danas održava ročište je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading