Zemun
Foto: Alo/Pink printskrin/Alo

Mafijaško ubistvo? Milan Šuša (39) ubijen je juče oko 10 sati u sačekuši ispred njegove kuće u Zemunu u naselju Železnička kolonija, u Kumanovskoj ulici. Nepoznati napadač sa maskom na licu izrešetao je Milana nasred ulice i pobegao, a kako saznajemo, žrtva je pre dva meseca izašla iz zatvora!   

Kako nezvanično saznajemo, likvidator je sačekao da Milan dođe pred kuću i zapucao je na njega dok je bio u automobilu. Zasad nije poznato da li je likvidator bio plaćen za ubistvo ili je u pitanju lična osveta, što će utvrditi istraga. Hitna pomoć došla je na lice mesta kada je pokojni Milan još davao znakove života, ali je ubrzo preminuo. 

Kako su komšije ubijenog ispričale za Alo!, šokirani su događajem, ali kako tvrde, ne čudi ih jer je ubijeni bio umešan u ubistvo Nikole Serdara iz Zemuna, čije je telo pronađeno u Lipovačkoj šumi.

- Čuo sam raspravu. Trajala je par sekundi i odjednom su se začuli pucnji, a ubrzo nakon toga došla je Hitna pomoć i policija. Oni žive ovde od šezdesetih godina. Znam mu oca i dedu sam mu poznavao. Njega nisam viđao, bio je u kriminalnim sredinama. Kažu da je bio umešan u ubistvo jednog mladića Nikole iz našeg kraja. Bio je u zatvoru i robijao. Šta se desilo, ne znam, ali sigurno je da je u pitanju osveta - rekao je komšija ubijenog, ne želeći da otkriva identitet.

Nedaleko od lica mesta pojavila se misteriozna devojka koja je plakala i dozivala ga. Ona je policajce pitala: „Je l’ živ?", a kada su joj rekli da je preminuo, počela je da vrišti i da pokušava da na sve načine dođe do Milanovog tela, koje je u krvi ležalo nasred ulice.

Policajci su uspeli da je zadrže da ne priđe mestu zločina, a onda joj je prišao jedan muškarac koji je pokušao da je smiri, ali je ona i dalje plakala i vrištala.

- Tata, sklonite dete, sama je u stanu. Umreću! Ne daju mi da priđem, ne daju mi da ga vidim! - sve vreme viče žena, prenose beogradski mediji.

Kako saznajemo, Šuša je uhapšen u septembru 2009. u Nišu, gde se sa saučesnikom sakrio posle bacanja bombe kašikare na zgradu TV Pink. Do bombaškog napada je došlo nakon svađe Šuše i njegovog prijatelja sa radnikom obezbeđenja Pinka, posle čega su se vratili i bacili bombu.

Nakon napada oni su pobegli, a uhapšeni su nekoliko dana kasnije u štek-stanu u Nišu, kada je pronađeno i oružje.

Za ovaj bombaški napad osuđen je na pet godina zatvora, a dok je čekao na izdržavanje kazne, on je krajem 2012. godine bio učesnik incidenta koji se desio na putu Stara Pazova - Inđija. U jednom automobilu bio je Milan Četnik (30), a u drugom pokojni Nikola Serdar i Milan Šuša (28).

- Prema operativnim saznanjima kojima je policija raspolagala, na putu Stara Pazova - Inđija desila se pucnjava u kojoj je tada ranjen Četnik. On je prevezen u bolnicu, gde je rekao ko je na njega pucao - kazao je tada izvor blizak istrazi.

Tri meseca od sukoba u Lipovačkoj šumi, u blizini skretanja za Sremčicu, slučajni prolaznik našao je telo muškarca u fazi raspadanja. Pored njega nije bilo nijednog dokumenta i tek nakon završene obdukcije utvrđeno je da je reč o Nikoli Serdaru.

- Istraga o smrti mladića iz Zemuna još je u toku. Trenutno niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je ubijen u pucnjavi na putu Stara Pazova - Inđija ili je likvidiran kasnije - pričao je izvor blizak slučaju.

Milan Šuša, nezvanično, stari je znanac policije, a ranije je hapšen zbog posedovanja droge, imovinskih delikata i nasilničkog ponašanja.

Šuša zašio sebi usta, pa pisao redakciji Alo!

Milan Šuša bio je osuđen na 11 godina zbog pokušaja ubistva, a bio je poznat i po ekstremnom postupku, kada je stupio u štrajk glađu u zatvoru u Padinskoj Skeli i otišao korak dalje i žicom sebi zašio usta. Imao je pravo da jednom u dva meseca vidi članove porodice, a od uprave zatvora u Padinskoj Skeli tražio je češće posete.

- Šuša je ranije dobio ocenu da je potencijalno opasan i zbog toga i dalje ne može da se izbori za prava koja mu po zakonu pripadaju. Zatvor u Padinskoj Skeli u žargonu važi za beton kategoriju jer zatvorenici ne mogu da dobiju predviđene olakšice čak ni posle dve trećine odležane kazne - govorili su tada za Alo! članovi porodice osuđenika.

Inače, Šuša je ranije pisao pismo redakciji Alo!: „Usta sam zašio žicom zbog radikalizacije štrajka, da bih skrenuo pažnju nadležnima da se ozbiljnije pozabave mojim problemom.“

Advokat: Hteo je da počne život iz početka!

 

Svetlana Papić, avokat, punomoćnik pokojnog Milana Šuše, potvrdila da je njen klijent pre dva meseca izašao iz zatvora u Nišu.

- Mi smo se videli nakon njegovog izlaska iz zatvora. To je bilo u decembru. Došao je u moju kancelariju da me pozdravi. Pričao mi je da će da počne život ispočetka, da se će posvetiti porodici. On je poslednju kaznu izdržavao zbog pokušaja ubistva. Porodica je ostala uz njega. Nije mi pominjao da ima neprijatelje. Savetovala sam ga da se kloni lošeg društva. Strašno je šta se dogodilo - poručila je za Alo! punomoćnica pokojnog Milana Šuše.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading