SKANDAL! SUDIJA POZNATOM KRIMOSU SMANJIO KAZNU JER ČITA KNJIGE I PRAVI LEP ORIGAMI Protivustavno omogućio Eskobaru da ranije izađe iz zatvora
Foto: Alo.rs

Bivši sudija Kristijan Rohu Favijan iz Ekvadora, koji je smanjio zatvorsku kaznu srpskom narko-bosu Srđanu Jezdimiru sa 17 na 10 godina zatvora, osuđen je na tri godine robije pre tačno godinu dana! Favijan je kažnjen jer je protivustavno omogućio srpskom Eskobaru da ranije izađe na slobodu!

Kako su prošle godine navodili ekvadorski mediji, poznati srpski narko-bos je na slobodi trebalo da se nađe tek daleke 2031. godine, a kontroverzni sudija je, kako se navodi, doneo protivustavnu odluku. Sa 17 godina i četiri meseca Jezdimir je dobio 10 godina, a onda je pušten na slobodu i pre nego što je odležao tu smanjenu kaznu.

SKANDAL! SUDIJA POZNATOM KRIMOSU SMANJIO KAZNU JER ČITA KNJIGE I PRAVI LEP ORIGAMI Protivustavno omogućio Eskobaru da ranije izađe iz zatvora

Foto: Alo.rs

 

-  Zahvaljujući ovoj presudi, srpski narko-bos je pušten na slobodu posle samo četiri godine iza rešetaka - preneli su tada lokalni mediji.

Nudio mito policajcima

Srđan Jezdimir je južnoameričkoj policiji poznat odranije jer je hapšen i 2011. godine na granici između Ekvadora i Perua.

- Na granici je uhvaćen sa nekoliko kilograma kokaina u koferu sa duplim dnom. Tada je navodno policajcima nudio mito od 3.500 dolara da bi ga pustili. Međutim, policajci nisu popustili, pa je završio na sudu. Međutim, oslobođen je svih optužbi - pisali su mediji.

Najbizarnije je obrazloženje odluke koje je tada dao poznati advokat.

- Naveo je da se Jezdimir dobro vladao iza rešetaka, da je pravio origami, da je pohađao tri kursa, ali i da mu je bilo naloženo da jednom mesečno pročita jednu knjigu i da je napisao sastav o štetnosti droge - naveli su izvori za ekvadorske medije. 

Podsetimo, Srđan Jezdimir uhapšen je 9. septembra 2014. u Ekvadoru zbog transporta droge iz Perua u Evropu. Njemu su lisice stavljene u poznatoj policijskoj akciji „Oro blanko“, u kojoj je zaplenjeno 153 kilograma kokaina. Jezdimir je tada označen kao vođa međunarodne narko-bande koja je narkotike transportovala i prodavala u Evropu.

SKANDAL! SUDIJA POZNATOM KRIMOSU SMANJIO KAZNU JER ČITA KNJIGE I PRAVI LEP ORIGAMI Protivustavno omogućio Eskobaru da ranije izađe iz zatvora

Ekvadorski mediji

 

- Srbin ima jake lokalne veze u Južnoj Americi. Veruje se da su članovi njegove grupe nastavili da rade i posle njegovog hapšenja, kao i da su drogu nabavljali u Peruu i prodavali je kupcima iz Evrope, ali i Južne Amerike. Osim toga, veruje se da je potplaćivao sudije i policajce - navode ekvadorski mediji, i dodaju da je Jezdimir radio po uzoru na čuvenog narko-bosa iz Kolumbije Pabla Eskobara:

- Kriminalna grupa Srđana Jezdimira je na jugu Ekvadora posedovala laboratorije u kojima su prerađivali kokain. U toku akcije hapšenja i zaplena droge 2014. pronađeni su hemijski perkusori, mikrotalasne rerne, lampe za sušenje, elektronske vage, električne peći... Laboratorija se prostirala na čak 150 kvadrata - naveli su tada mediji. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading