ana knežević
Foto: Alo/Društvene mreže

Bivši muž Ane Knežević (40), koja je pre dve nedelje nestala u Madridu, vratio se u Srbiju sa Floride, tvrde Anini prijatelji. Oni kažu da je Anin bivši muž "pobegao" nakon što su ga zamolili za pomoć oko njenog pronalaska.

Prijatelji za medije tvrde da je Ana imala težak razvod sa suprugom Davidom, te da je u decembru otputovala u Španiju da se na par meseci skloni od svega. Stan je iznajmila u centru grada, a od 2. februara joj se gubi svaki trag, piše Telegraf.

Njena najbolja prijateljica Sana Rameu dobila je 3. februara čudnu poruku od nje, i strahuje da je oteta. Sana kaže da je kontaktirala i Aninog bivšeg supruga da vidi zna li on nešto o Aninom nestanku.

"Predložila sam mu da ide sa mnom u Madrid i da mi pomogne da Anu pronađemo. U Madridu se nije pojavio. Zvala sam ga opet u petak i rekao mi je da je otišao u Srbiju", tvrdi Sana.

David se do sada nije oglasio o Aninom nestanku, niti ga policija sumnjiči da ima ikakve veze sa ovim slučajem.

Mediji pišu da su Ana i David vodili uspešnu kompaniju za podršku i popravku kompjutera. Ana i Sana su zajedno uvek putovale i sve vreme su bile u komunikaciji po Aninom odlasku u Španiju. Šta se sa Anom dogodilo, niko ne zna.

Sana i Anin brat Filip su nedavno dobili od nje čudne poruke za koje veruju da su provučene kroz Google Translate.

"To nije ona, ona ne govori takve stvari", rekao je Filip.

Poslednja poruka koju su primili od Ane glasila je da je "upoznala čoveka koji ima vikendicu na dva sata od Madrida" i da ide tamo na nekoliko dana.

Istakla je da je domet tamo slab i da će se javiti kada se vrati. Od tad joj se gubi svaki trag. Poslednju "normalnu" komunikaciju je sa Sanom imala 2. februara uveče, kada joj je rekla da će ostati kod kuće jer je napolju hladno.

Kada je Sana narednog jutra primila čudnu poruku, odmah je naslutila da nešto nije kako treba.

"Da Ana nekog tek tako upozna na ulici i ode, to nije ona, to nema šanse da se dogodi", rekla je Sana.

Anina najbolja drugarica kaže da je na čudnu poruku odmah odgovorila, zahtevajući da joj Ana pošalje lokaciju gde se nalazi, ali poruka nikad nije primljena.

"Kada mi se nije javila do nedelje ujutru ja sam pozvala policiju u Madridu", kaže Sana koja živi u Njujorku.

I sama je otputovala u Španiju 8. februara da pomogne u potrazi.

"Policija je saopštila da je sudija odbio njihov zahtev da pristupi njenom stanu i njenoj telefonskoj evidenciji, rekavši da bi ovo mogla biti samo nestala osoba, oni to ne shvataju ozbiljno“, smatra Sana.

Brat Filip je takođe rekao da je zabrinut što vlasti u Madridu nisu opremljene da se bave Aninom slučajem.

"Čuo sam se sa policijom u Španiji. Znam da stvarno naporno rade. Samo ne znam da li imaju sav alat koji im je potreban. Nemaju ni inspektora koji priča engleski, to je meni nepojmljivo“, rekao je zabrinuti brat.

Ipak, jedan trag postoji. Naime, uoči Aninog nestanka, nepoznati muškarac sa kacigom je petljao oko sigurnosnih kamera na i u zgradi gde je Ana živela. Kamere je isprskao crnim sprejem te večeri kada je Ana nestala. Policija sada pokušava da ustanovi ko je taj čovek.

Komšije Ane i Davida sa Floride kažu da nikad nije pričala niti delovala kao da se Ana nekoga boji. Kažu da je vodila uspešan biznis sa suprugom.

Sana veruje da je Ana oteta, a u potragu se uključio i FBI.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading