POČELE GUŽVE NA GRANICAMA, ŠPIC TEK SLEDI Kolone vozila, čeka se i po više sati
Foto: RINA

Prema zvaničnim navodima Auto-moto saveza Srbije (AMSS), na putničkim terminalima se na ulazu, ali i na izlazu iz Srbije čeka oko 30 minuta. Međutim, kako dodaju, "ovom vremenu zadržavanja potrebno je dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim".

Kako se navodi na sajtu JP Putevi Srbije, prema poslednjem izveštaju od 10 sati, na auto-putu E-70, zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Batrovci, formirana je kolona teretnih motornih vozila u smeru ka Batrovcima.

Na naplatnoj stanici Šid obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila, navode iz "Puteva Srbije".

Podsetimo, pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se zbog Dana državnosti - Sretenja, koje se u Srbiji obeležava 15. i 16. februara.

I na graničnim prelazima ka Mađarskoj čeka se minimum sat vremena

Prema poslednjim informacijama objavljenim na sajtu AMSS, sat vremena se čeka i na granici sa Mađarskom, na najvećem graničnom prelazu Horgoš, gde se na izlaz iz Srbije trenutno čeka 60 minuta.

Međutim i ovde se ističe da zadržavanje na granici može biti duže od ovih sat vremena, jer treba dodati i vreme koje se provodi na mađarskim terminalima, a ono je obično dosta duže od onog na našim.

Ista situacija je i na Horgošu II i Kelebiji, dok je situacija na ostalim, alternativnim graničnim prelazi sa Mađarskom bolja situacija i čekanja su do pola sata.

Preporuka je da se pre polaska na put informišete o stanju na graničnim prelazima i koristite pravce ka alternativnim prelazima.

Ka Bugarskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji bez zadržavanja

Na granici sa Bugarskom zadržavanja su do pola sata, kao i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori. Ista situacija je u Preševu, na izlazu iz Srbije ka Severnoj Makedoniji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading