Nusret Destanović
Foto: Printscreen/RINA

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin je trenutno u bekstvu.

Među uhapšenima su E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, i R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog dela.

"Prvo bih želeo da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore", naglasio je Selim.

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim kaže da ga obavestio rođak.

"Rođak Elvis H. mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil Nusretov kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklevao da sarađujem s policijom. Verovatno je moj sin dovezao taj auto nakon izvršenog zločina. Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gde smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu - naveo je.

Seadov otac navodi dalje da ne podržava Elvisovo navodno pomaganje u zločinu, jer želi da se okrivljeni sankcionišu na pravi način.

"Ne mogu komentarisati detalje, ali ne odobravam Elvisove postupke. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcionisan. Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prećutao, jer pravosudni organi trebaju to rešiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcionisan. Kao otac, osećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio - prijavio sam policiji", dodao je Selim.

Na pitanje kako se oseća što je u zločin uvučen i devetnaestogodišnji E.Dž., Selim kaže da mu je krivo.

"Veoma mi je teško zbog toga. E.Dž. je još uvek dete i da ga Sead uvuče u ovako nešto… To mi je dodatno slomilo srce. Nemam reči. Molim Allah dž.š. da porodica ubijenog Nusreta pronađe utehu, a ja ću kao otac nastaviti da se nosim s ovim teretom", završio je otac.

Sandžak Danas

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading