Dolovo
Foto: Alo/Alo

Majka četvoro dece Jelena P. (26) iz Dolova kod Pančeva, za koju se sumnja da je bila trudna, poginula je u stravičnoj nesreći, kada je biciklom podletela pod traktor kojim je upravljao njen teča! Porodica je neutešna, a niko ne zna kako da objasne deci da njihove majke više nema! Jelenina svekrva Vera je slomljena jer, kako kaže, najmlađa unuka neće ni pamtiti svoju majku!

Velika tragedija dogodila se u petak oko 17.30 sati u Dolovu nedaleko od Osnovne škole „Aksentije Maksimović“ kod autobuske stanice, kada je Jelenu traktorom pregazio njen teča. 

Dolovo

Alo/ Enis Sadiku

 

Kako saznajemo, do tragedije je došlo kada je Jelena biciklom krenula po ćerku koja je bila u školi.

- Sumnja se da je do tragedije došlo kada je Jelena vozila bicikl niz ulicu koja ima veliki nagib, a iz za sada nepoznatog razloga, nije se zaustavila. Ona je, prema izjavama očevidaca, biciklom prešla jednu stranu ulice, kada je podletela pod traktor, koji se kretao oko 20 na sat. Vozilo je bilo propisno osvetljeno. Sumnja se čak na to da su ženi otkazale kočnice - rekao je izvor i dodaje da u vezi s ovim slučajem postoje brojne nejasnoće, te je vozač traktora priveden kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.

Rođak: Prešao je točkovima preko Jelene

Rođak Jeleninog supruga ispričao je za Alo! da su ostali članovi porodice u Pančevu, kako bi saznali nešto više iz istrage u vezi sa tragedijom i kada će moći da preuzmu telo.

- Istina je da je njen teča Željko u tom trenutku vozio traktor. Prešao je preko ležećeg policajca, pa je navodno dodao manji gas. Tad je navodno pogledao na sekund u stranu kako bi se nekome javio i došlo je do tragedije. On ju je odbacio metar dva ispred. Stisnuo  je kočnicu, ali ju je pregazio - kaže rođak i dodaje:

- Prešao je prednjim točkovima preko nje i stao je kad je telo došlo do zadnjih točkova. Strčao je sa traktora i bio je u šoku. Kada je shvatio koga je pregazio, prenerazio se. Tada su i prolaznici i roditelji koji su došli po decu priskočili u pomoć. Polivali su je vodom i dozivali, ali sve je bilo uzalud. Ovakvu nesreću ne pamti Dolovo - rekao je za Alo! rođak supruga nastradale Jelene.

 

Posle tragedije u Dolovu je zavladao muk! Na mestu nesreće i dalje se mogu videti tragovi krvi, a meštani se okupljaju na toj lokaciji.

Dolovo

Alo

 

U Jeleninom domu zatekli smo njenu svekrvu Veru, koja je bila uplakana i zabrinuta za njene unuke koji su ostali bez majke.

- Četvoro dece ostalo je bez majke... Kako će oni bez nje odrastati. Po unuku je trebalo da ide moj sin, ali se vratio s posla mnogo umoran, pa je Jelena otišla po dete. Još uvek mi je pred očima slika kako se sprema da krene - rekla je Jelenina snaja Vera i dodala da joj još odzvanjaju njene poslednje reči koje joj je uputila.

 - Kada je krenula rekla mi je: „Majka, brzo dolazim!“. Eto to njeno „brzo“ ispada da će doći u ponedeljak u sanduku. Dok je odlazila na biciklu, napomenula sam joj da se ne spušta niz nizbrdicu. Ona je samo odmahnula rukom i navukla kapuljaču na glavu. Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da je vozila dete. Sela je na bicikl i otišla po ćerku u školu, mislila sam da će se brzo vratiti - počinje ispovest Vera, svekrva nastradale Jelene.

Domar sklonio Jeleninu ćerku da ne vidi telo

Tragedija se dogodila u trenutku kada su se iz škole vraćala deca i njihovi roditelji.

- Majčinu pogibiju i telo zamalo je videla i njena ćerka. Kada je domar saznao ko je nastradao, odmah je dete sklonio. Bio je sve vreme uz nju, dokle god je trajao uviđaj - navodi izvor.

 

Za tragičnu vest da joj je snaja nastradala čula je od komšija.

- Komšija je uleteo u dvorište i rekao mi je da je Jelena doživela nesreću. Jelenin muž, a moj sin Igor skočio je i odleteo odmah do centra, do mesta nesreće. Ostao je tamo do kasno u noć. Kada je Igor došao, nije prestajao sa plakanjem. Stalno je dozivao. Vikao je: „Jelo, moja zašto?“. Svi smo potišteni. Duša me boli za snajom - kaže svekrva i dodaje:

- Kad pogledam njenu decu, koja majku neće upamtiti, bol me obuzme. Znate li vi da je beba od osam meseci ostala bez majke. A najstarije dete po koje je pošla ide u prvi razred - priča neutešna s svekrva.

Vera dalje objašnjava da je sumnjala da je njena snaja u blagoslovenom stanju.

- Jelena mi je u poslednje vreme bila jako čudna. Počela je da dobija obline i žalila se na jutarnje mučnine. Pitala sam je da li je noseća, a ona se samo smešila. Znam samo da su mi se sin i snaja mnogo voleli i nisu mogli jedno bez drugog  - rekla je svekrva Vera u ispovesti za Alo!.

Telo nesrećne Jelene P. je poslato na obdukciju.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading