Eksplozija u Lučanima
Foto: Tanjug/Tanjug

Svi oni su zbrinuti u čačanskoj bolnici i niko nije životno ugrožen.

Kamere su zabeležile da radnici nisu napravili nikakav propust, glavu im spasilo zaštitno odelo koje su svi imali na sebi. 

- Na snimku nadzornih kamera jasno se vidi da nije bilo povrede propisa koji se odnose na rad bezbednost na radu, kako od strane zaposlenih, tako ni od strane preduizeća. Radi se o tehnološkom požaru koji se može desiti i predviđen je u toku tehnološkog postupka ovakve opasne proizvodnje. Svi radnici prošli su obuku iz protivpožarne zaštite i odgovorno se odnosili prema propisima rada na radnom mestu, to se na snimku jasno vidi. A u prevodu znači da su svi u trenutku požara na sebi imali kompletnu propisanu opremu, što je sigurno doprinelo da su prošli sa lakšim povredama– kazala je Milka Jovanović Božić, PR vojne fabrike u Lučanima. 

Eksplozija u Lučanima

Tanjug

 

 

Ona dodaje da je odmah nakon izbijanja požara aktiviran protivpožarni sustem zahvaljujući čemu je vatra brzo lokalizovana.

Eksplozija u Lučanima

Tanjug

 


- U Urgentno-prijemnu službu čačanske bolnice je primljeno šest osoba iz požara u Lučanima. Svi pacijenti su primljeni u stabilnom stanju. Dva pacijenta sa opekotinama glave i ekstremiteta su primljeni na odeljenje intenzivne nege zbog lokalizovanja povreda. Oni se prate, dok su četiri pacijenta primljena na odeljenje hirurgije, takođe zbog opetkotina – izjavila je urgentolog dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.


(Dopisništvo Čačak)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading