Poljski wc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Penzioner Tomislav Pavlović (67) iz leskovačkog naselja Bobište udavio se u septičkoj jami, pre šest godina, dok je u poljskom klozetu vršio nuždu.

Ovaj, u Leskovcu do sada nezabeležen slučaj, desio se, kobnog februarskog dana, pre šest godina, oko 18 časova, a telo nesrećnog starca izvukli su iz septičke jame vatrogasci i radniici JP „Vodovoda“, koji su prethodno ispraznili jamu.

- Bila je to jeziva i potresna slika, scena od koje ne ne smem oči da sklopim - tada je izjavio Pavlovićev zet Goran Jovanović, koji živi u istom domaćinstvu.

Do propadanja u septičku jamu došlo je, najverovtanije, kada se urušila nastrešnica iznad dela šupe i klozeta i sa sobom povukla zidove od blokova, ali i straca koji je u tom momentu vršio nuždu.

Tomslavljevo odsustvo iz kuće primetila je njegova supruga Dragica i oko 18 časova alarmirala zeta i ćerku.

- Najpre smo ga tražili po komšiluku i kod rođaka, a oko 19 časova primetili smo da se urušio krov iznad klozeta. Posumnjali smo na tragediju s obzirom da znamo da samo on koristi taj WC. Kada smo motkama iz izmeta i taloga izvukli deo njegove odeće, nije više bilo sumnje da je on tu negde u septičkoj jami“, pričao je Jovanović.

Na lice mesta, stigla je i hitna pomoć, policija i istražni organi, vatrogasci i radnici Vopdovoda i komšije, ali sve je bilo kasno.

- I policajci i sudije i lekari i oni iz pogrebnog, svi su rekli da ovakav slučaj ne pamte u svom radnom veku. A čovek je bio vitalan i zdrav kao dren“ - prepričavao je šokirani komšija.

Bobištančanii su pre nekoliko godina dobili kanalaziciju, ali Tomislav Pavlović nije hteo, iako su ga ukućani molili, da zatrpa septičku jamu jer je klozet iznad nje koristio dok je poslovao po dvorištu.

- I to mu se obilo o glavu - zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading