ubistvo policija leš tragedija
Foto: Alo/S. STEPANOVIĆ

Za ubistvo je osumnjičen biznismen (61), a sledeće ročište održaće se 5. februara pred Višim sudom u Smederevu.

Zločin se dogodio u leto 2020. godine kada su se žrtva i osumnjičeni sukobili u kafani, koju je ubijeni držao. Rad je optuženog i njegove prijatelje izbacio iz kafane, a sukob se nastavio ispred lokala. Vlasnik je lopatom razlupao šoferšajbnu biznismenovog "mercedesa", nakon čega je, kako se sumnja, biznismenov radnik izleteo iz automobila, oduzeo mu oružje pa ga njime pretukao. Vlasnik kafane je pao na haubu "mercedesa", a navodno je tada osumnjičeni dao gas i pregazio žrtvu.

Teško povređeni vlasnik kafane je prevezen u smederevsku bolnicu, međutim, tri sata kasnije je podlegao povredama.

Biznismen je ubrzo uhapšen, a Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv njega. U pritvoru je bio do polovine decembra 2020. godine kada je pušten u kućni pritvor.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, biznismen se nalazio u pritvoru, međutim, rešenjem Apelacionog suda u Beogradu od 23. novembra 2021. godine pritvor je zamenjen merom zabrane napuštanja stana, uz primenu elektronskog nadzora. Ta mera je i dalje na snazi na osnovu rešenja Višeg suda u Smederevu od 23. novembra 2023. godine.

Iz Suda navode da su u dosadašnjem trajanju postupka ispitani svi potrebni svedoci, da su sprovedena sva potrebna veštačenja (medicinsko, mašinsko...), ali da presuda još nije doneta i da se krivični postupak nalazi u završnoj fazi.

- U toku je prikupljanje medicinske dokumentacije za optuženog, jer je za vreme trajanja postupka došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja - rečeno je iz Višeg suda u Smederevu.

Porodica nezadovoljna odlukom Apelacionog suda

Brat nastradalog vlasnika kafane rekao je da je nezadovoljan rešenjem Apelacionog suda u Beogradu kojim je biznismenu izrečena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

- Sud je pustio čoveka koji je napravio teško delo da se brani sa slobode - rekao je on.

On je dodao da se nada da će biznismen biti osuđen.

- Mog brata više nema, moja porodica i ja ne možemo da ga vratimo, ali se nadamo da će ubica za to odgovarati - rekao je on.

Svađa oko pevačice

Brat nastradalog je ranije za medije ispričao da mu je brat ubijen maltene na kućnom pragu.

- On je bio pretučen, a na kraju pregažen automobilom - rekao je on.

Kako je ispričao, njegov brat je u danima pre ubistva već jednom izbacio pomenutog biznismena i njegove radnike iz kafane.

- Oni su se vratili i zvali pevačicu, ali im je moj brat opet rekao da idu. Pevačica se požalila mom bratu da je zovu i govore da će ubiti gazdu ako ne krene s njima. Izašao je da zaštiti pevačicu i eto šta se desilo - rekao je brat nastradalog.

"Video sam oca kako leži"

Sin ubijenog je ispričao ranije da je osumnjičeni biznismen došao sa dvojicom prijatelja u njihov restoran i da je jedan od njih pevačici rekao: "Večeras ćemo da ubijemo tebe ili gazdu".

- Moj otac ih je izbacio iz kafane, a oni su počeli da lupaju na vrata. Otvorio sam, a oni su zvali mog oca da izađe - ispričao je sin ubijenog.

On je dodao da je ostao u lokalu ne sluteći šta se dešava ispred.

- Kada sam izašao, video sam oca kako leži. Glava mu je bila krvava. Bilo mi je jasno da su ga njih dvojica tukla. Teško je disao, tada nisam ni znao šta se sve izdešavalo - rekao je on.

On je dodao da je oca polivao vodom i zvao policiju i Hitnu pomoć.

- Držao sam mu krvavu glavu, izdisao mi je na rukama. Rekli su mi i da su mu rebra bila smrskana skroz - ispričao je tom prilikom sin ubijenog.

Osumnjičeni lokalni moćnik

Meštani su nakon zločina ispričali novinarima da osumnjičeni važi za "lokalnog moćnika".

- Ima svoju benzinsku pumpu i ima desetine kamiona. On važi za imućnog čoveka. Ima novca i zato se bahato ponaša - ispričali su oni.

Blic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading