"NAJBOLJE BI BILO DA SU GA UBILI ONE NOĆI, SUZU NE BIH PUSTILA" Baka monstruma iz Dubone otvorila dušu za Alo!
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Skoro devet meseci, prošlo je od jednog od najkrvavijih zločina koji se desio u selima u okolini Mladenovca. Ni dan - danas ne prestaju da isplivavaju jezivi detalji o monstrumu Urošu Blažiću (21), koji je ubio devet žrtava. Njegova baka od strica istakla je za Alo! da je njen unuk uvek bio čudan.

- Jeste da mi je unuk, ali je uvek bio loš. Samo što ne bi pi*ao na narod. Bio je veoma čudan. Ništa mu ni otac nije bolji. Najžalije mi je Najdana, Uroševog dede, on je svašta tamo prošao. Samo što ga nisu tukli. Terali su ga da ide na njivu, da bere trešnje. On je star čovek. Kriv je i Najdan u neku ruku, što nije makar prijavio da ima toliko oružja - optočinje ispovest za Alo! baka od strica Uroša Blažića.

- Svi oni su čudna porodica i Biljana, svi su se "duvali" kako su bogati, a gde su sad? Gde? Ona dođe sa sinom, Uroševim bratom prođe kroz selo kao da se ništa ne dešava. Ide svuda, u Smederevo, nosi mu hranu. Kada dođe kući popali sva svetla, kući nije je ni za šta sram - kaže naša sagovornica.

Za Radišu, baka od strica nema ništa lepo da kaže. 

- On se hvalio kako je pukovnik. Da je podigao sve što imaju. Kaže posadio voćnjake. Uvek je bio nadobudan, kao da je izmislio svet. Urošev brat Miloš prvi dan pobegao je kada je čuo za masakr, ali dođe tu često - objašnjava nam baka od strica Uroša Blažića i dodaje:

- Najbolje bi bilo da nije živ, da su ga ubili one noći. Za njega suzu ne bi pustila, bila bi mi radost da ga ubiju, strvinu - zaključuje za Alo, baka od strica Uroša Blažića.

Podsetimo, Viši sud u Smederevu potvrdio je danas optužnicu protiv Uroša Blažića, osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše Blažića.

Viši sud u Smederevu se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Na ovu odluku suda odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu podiglo, 18. oktobra prošle godine.

Optužnicom pored Uroša Blažića tužilaštvo je optužilo njegovog oca Radišu Blažiča, ujaka Gorana G. i brata od ujaka Borisa G.

Urošu Blažiću optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading