Požar dorćol
Foto: Alo/S. STEPANOVIĆ

Kako saznajemo, do vatrene stihije došlo je oko 4 sata u prizemlju dvospratne zgrade, a dim je probudio komšije na prvom spratu.

- U tom stanu je bio mladić Dejan sa svojim malim psom. Ja sam spavao i odjednom me je probudio dim. Otvorio sam vrata stana i zapljusnula me je stravična vrelina, od koje mi se istopio prekidač za zvono, a od dima nisam mogao da dišem. Shvatio sam da je došlo do požara u Dejanovom stanu i pozvao sam ga na mobilni, ali se nije javljao, pa sam pomislio u sebi: "Dobro je, nije kod kuće". Pozvao sam vatrogasce i oni su veoma brzo stigli - priča za Alo! stanar zgrade na Dorćolu.

Kako kaže, tada je usledila prava drama.

Požar dorćol

S. STEPANOVIĆ

 

- Ja i moja porodica nismo mogli da izađemo iz stana od gustine dima. Samo smo mogli da čekamo da ugase požar u stanu koji je tačno ispod našeg. Kada su to uradili, video sam da su izneli tela Dejana i njegovog malog psa. Bilo mi je strašno da to vidim. On je bio vršnjak sa mojim sinom. Teška tragedija, jadan momak. Živeo je tu kao podstanar samo nekoliko meseci. Bio je veoma fin, a njegov psić je bio baš miran - ističe naš sagovornik, sa bolom u glasu.

Kako saznajemo, sumnja se da je požar izazvala grejalica u mladićevom stanu, a da je širenju doprineo kvar na razvodnoj tabli sa osiguračima, odnosno neispravan osigurač.

Sumnja se da je nesrećni momak preminuo na spavanju od prevelikog dima, iako je njegov prozor u prizemlju i imao je mogućnost da iskoči.

Naši reporteri na licu mesta zatekli su potpuno ugljenisan stan, a hodnici zgrade su skroz crni. 

Takođe, svuda vise strujni kablovi, a radnici EPS-a su isključili struju iz bezbednosnih razloga.

U prizemlju zgrade nalazi se još jedan stan koji je u fazi renoviranja, ali je vatra zahvatila samo njegova vrata.

Dejanovo telo odneto je na obdukciju koja će utvrditi tačan uzrok smrti, a pripadnici MUP će tokom istrage otkriti šta je izazvalo tragičan požar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading