vera belakovic
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Očaj i neizvesnost koju je porodica prošla tokom njenog nestanka kulminirali su pronalaskom Vere Belaković u Šumaricama. Nažalost, kraj je bio tragičan, jer je Vera Belaković pronađena mrtva.

Porodica Belaković iz Kragujevca proživela je teške trenutke kada je njihova majka Vera nestala u noći između petka i subote, da bi danas njen život završio na tragičan način u šumama Šumadije. 

Očaj i neizvesnost koju je porodica prošla tokom njenog nestanka kulminirali su pronalaskom Vere Belaković u Šumaricama.

Njena ćerka Ljiljana Martinović je izjavila za Telegraf.rs da je pronađena u donjem delu pidžame i majici, bez obuće, što je ukazivalo na to da je možda pala i okliznula se. Nažalost, kraj je bio tragičan, jer je Vera Belaković pronađena mrtva.

- Ona je bila dementna. Izašla je u donjem delu pidžame i majici. Mislila sam da je obula klompe, ali nije, bile su sklonjene sa strane. Pala je u potočić, okliznula se. Nađena je kako leži na leđima - rekla je njena ćerka u suzama.

Reakcija javnosti i podrška porodici

Ova porodična drama je podstakla razmišljanje o važnosti brige o osobama sa demencijom i mentalnim zdravljem uopšte, te je podstakla dijalog o pružanju podrške porodicama koje se suočavaju sa sličnim izazovima.

Kada neko nestane, to može biti veoma stresna i traumatična situacija za porodicu i prijatelje. U takvim situacijama, važno je reagovati brzo i efikasno kako bi se povećale šanse za pronalazak nestale osobe. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti u slučaju nestanka nekog:


Prvo i najvažnije, trebalo bi odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu o nestanku osobe. Neophodno je pružiti što više informacija o nestaloj osobi kako bi policija mogla da započne potragu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading