Osumnjičeni M.M. (levo) i žrtva A.S. (desno)
Foto: Printscreen/Osumnjičeni M.M. (levo) i žrtva A.S. (desno)/Društvene mreže

Izveštaj je pokazao da je tinejdžer bio žrtva stravičnog nasilje, jer je zadobio na desetine povreda po čitavom telu a vrat mu je prerezan.

Kako se navodi u obdukcinom zapisniku Zavoda za sudsku medicinu,  Andrej je pokušao da se odbrani od napada o čemu svedoče brojne rane po šakama nastale dok je hvatao noiž nastojeći i da se spasi.

- Smrt je nasilna i nastupila je usled spoljašnjeg iskrvarenja iz višestrukih ubodnih i sekotnih rana na prednjoj i levoj strani vrata, potpuno su presečeni veliki krvni sudovi vrata, unutrašnja i spoljašnja jugularna (vratna) vena i zajednička karotidna vratna arterija.  Ubodne rane nanete su dejstvom šiljka i kombinovanim delovanjem šiljka i oštrice mehaničkog oruđa dok su razderno nagnječne rane, nagnječine, krvni podlivi i oguljotine,  nanete tupinom mehaničkog oruđa. U vreme nastanka ubodne i sekotne rane na vratu i i ostale utvrđene obdukcijom, zbirno su prestavljale tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom.Toksikološko hemijska analiza na prisustvo etil alkohola i psihoaktivnih supstnci dala je negativan rezultat - navedeno je u  zaključku obdukcionog nalaza, prenosi Informer.

- Osim oštećenja karotidne arterije i jugularne vene na vratu, konstatovane su povrede živca lutalice sa leve strane,  dušnika, leve polovine grlene hrskavice, levog plućnog krila, jetre, želuca, devetog levog rebra, četvrtog do sedmog vratnog pršljena, velikog potiljačnog otvora, mišiićnog potkožnog tkiva i kože duž  kanala ubodnih rana. Pronađen je izliv od 200 mililitara krvi u levoj polovini grudne duplje, zatim krvna podlivenost mekih moždanih ovojnica oba čeona i slepoočna režnja velikog mozga.   Prisutne su mnogobrojne ubodne rane u nivou glave,  vrata, grudnog koša, trbuha, desne natkolenice i desnog kolena te višestruke sekotine glave, vrata, leve ušne školjke i obe šake. Takođe, utvrđene su  razderno nagnječne rane oba temena i desnog slepoočnog predela glave te nagnječine kože levog obraza, jagodičnog predela lica i čeono slepoočnog predela glave, desne polovine čeonog predela glave, levog zaušnog predela, brade i podbradnog predela, levog ramena i nadlaktice, desne polovine krsno slabinskog predela leđa i obe šake kao i krvni podlivi kože desne ušne školjke, leve nadlaktice,  leve polovine gornje usne i oguljotine kože desne polovine čeonog predela glave - nabrojali su Andrejeve povrede obducenti. Rane na vratu  nazvali su “široko zjapećim” od kojih je jedna promera od čak 125 x 70 milimetara a  druga  veličine 110 x 60 mm.

Advokat Saša Knežević, punomoćnik Miće i Sanje Simić roditelja ubijenog dečaka,  zatražio je od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokretanje postupka protiv njegovog oca i majke zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta. 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading