VELJA NEVOLJA I NJEGOVI KOLJAČI PONOVO U SUDNICI Sudija čita nove dokaze o njihovim masakrima
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Na prošlom ročištu u decembru pred sudskim većem iskaze su davale tri devojke koje su, navodno, u bašti na stadionu Partizana videle I. S, jedinu preživelu žrtvu klana, kada je u avgustu 2020. tri dana držan i mučen u tim prostorijama.

Danas se očekuje da sudija izvrši uvid u pisanu dokumentaciju.

Vođe klana terete se da su, sa suprugama, novac stečen kriminalnim putem ulagali u nekretnine i skupocene automobile, a i dalje je misterija gde su sefovi s novcem ove grupe.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prošle nedelje rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Okrivljeni pripadnici ozloglašenog klana novac su ulagali u nekretnine, skupocene predmete, ali i automobile. Prilikom hapšenja kod njih je zaplenjen novac, ali se pretpostavlja da to nije ni deo novca koji su proteklih godina „zaradili“ činjenjem krivičnih dela.

Čak i tokom suđenje klanu Belivuk-Miljković mogle su se čuti cifre koje su, prema tvrdnjama pojedini optuženih, pripadnici klana dobijali za usluge koje su činili.

Tako su, prema navodima okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, optuženi dobijali velike svote novca od vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Istakao je da su jednom prilikom samo snajper platili 12.000 evra, često je govorio o novcu koji je deljen među pripadnicima. Tvrdio je i da je vođa kavčana, Zvicer, navodno obezbedio pet miliona evra za svrgavanja vladajuće strukture u Srbiji.

Inače, proteklih godina, odnosno od pada kriminalne grupe Belivuk-Miljković, pominjalo se i da su im štekovi s novcem u Crnoj Gori, ali dosad nije nijedan pronađen.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading