pištolji
Foto: Printscreen/hrvatska carina

 

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar sprečili su u saradnji s policijom 16. januara ove godine, prenos oružja i municije skrivenog u poluprikolici kamiona. Šverc oružja je otkriven kada su hrvatski carinici, koristeći mobilni skener u poluprikolici, koju je vukao kamion slovenačke registracije, ugledali sumnjivu kutiju sa pakovanjem nalik oružju.

pištolji

hrvatska carina

 

 

- Kutija je bila skrivena među paletama, ali to nije sprečilo carinike da ih pomere i otvore drveni sanduk. Prvo su pronašli plastičnu kesu u kojoj su se nalazila dva pištolja „glok 25“ bez serijskih brojeva. Daljim pregledom pronađena su još dva pištolja „crvena zastava“, bez serijskih brojeva sa municijom. Ukupno je pronađeno 68 metaka kalibra devet milimetera - navode hrvatski carinici, i dodaju:

pištolji

hrvatska carina

 

 

  - Srpski državljanin je odmah uhapšen i predat kriminalističkoj policiji, koja treba da utvrdi da li je vozač kamiona znao za skriveni tovar. Takođe, utvrđuje se kome su pištolji bili namenjeni, odnosno kom klanu i da li su ranije korišćeni u nekom zločinu - navodi izvor.

Po hapšenjenju srpskog državljanina reagovale su policije regiona i naše službe, koje su se uključile u istragu kako bi otkrile kome su pištolji bili namenjeni. 

pištolji

hrvatska carina

 

 

 - Radi se provera vozača kamiona, odnosno utvrđuje se sa kime se sve viđao i družio. U tu proveru uključene su policije regiona. Nije isključene da je te pištolje za Hrvatsku poslao ogranak kavačkog klana svojim kolegama, odnosno istoj ekipi - rekao je izvor.

Prema njegovim navodima, moguće je da su pištolji bili namenjeni za eliminaciju nekog pripadnika škaljarskog klana koji je utočište našao u Hrvatskoj.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading