UJAKA MU ZVALI TITO I PUNIO JE STUPCE CRNE HRONIKE OSAMDESETIH GODINA Otkrivamo detalje iz života Brajana Volša koji se tereti za ubistvo Srpkinje
Foto: Alo/Foto: Tanjug

Problematičan na ujaka? Šabaz Zarintaš, ujak Brajana Volša (48) iz Kohaseta, koji se tereti za brutalno ubistvo Beograđanke Ane Volš (39), osamdesetih je punio stupce crne hronike! Poznat pod nadimkom Tito, zajedno sa oskarovcem Leonom Žakom Gastom bio je osuđen zbog krijumčarenja 10 tona hašiša vrednog osam miliona dolara!

UJAKA MU ZVALI TITO I PUNIO JE STUPCE CRNE HRONIKE OSAMDESETIH GODINA Otkrivamo detalje iz života Brajana Volša koji se tereti za ubistvo Srpkinje

Foto: Tanjug

 

Zarintaš je rođeni brat Brajanove majke Dajane, koja je rođena u Iranu. Na društvenim mrežama objavljena su dokumenta i stari novinski tekstovi u kojima se navodi da je Šabaz bio inženjer i filmski radnik poreklom iz Irana. On je osamdesetih godina bio umešan u jednu od najbizarnijih avionskih nesreća povezanih sa trgovinom narkoticima, o čemu je Alo.rs već pisao ranije.

UJAKA MU ZVALI TITO I PUNIO JE STUPCE CRNE HRONIKE OSAMDESETIH GODINA Otkrivamo detalje iz života Brajana Volša koji se tereti za ubistvo Srpkinje

Printscreen

 

Brajanova majka nije volela Anu

Brajanova majka rođena je u Teheranu kao Dijana Zarintaš, a udala se za Brajanovog oca Tomasa, uglednog neurohirurga iz Bostona. U braku su dobili jedino Brajana pre nego što su se kasnije razveli. Srednje ime Brajana Volša je Reza, koje je vrlo često u Iranu, a ujedno je i ime poslednjeg iranskog šaha.

Brajanova majka je, prema pisanju američkih medija, religijski ostrašćena i navodno je priznala da se nije slagala s Anom. Mediji tvrde da je Brajanu govorila da najmlađi sin (2) nije njegov jer je plav i razlikuje se od ostale dece.

- Volšov ujak je bio umešan u avionsku nesreću iz 1979, u javnosti poznatoj kao slučaj „Pot Plane Crush“ u Zapadnoj Virdžiniji. Avion, koji je nosio tovar od 10 tona hašiša, vredan osam miliona dolara, srušio se prilikom sletanja na Aerodrom „Kanavha“, nedaleko od Čarlstona. Šabaz je bio deo ekipe na kopnu koja je čekala drogu da je utovare u iznajmljeni kamion sa još jednim mladićem Leonom Žakom Gastom - navodi se u sudskim dokumentima objavljenim na društvenim mrežama.

Šabazov prijatelj Gast je bio filmski producent i na suđenju je tvrdio da su drogu krijumčarili kako bi finansirali snimanje filma o Muhamedu Aliju. Dokumentarac pod imenom „Mi smo kraljevi“ na kraju je zaista snimljen i 1996. je osvojio Oskara! Reč je filmskom ostvarenju upravo o poznatom bokseru Muhamedu Aliju.

 

 

Zbog pada aviona uduvao se ceo grad! 

Posle pada aviona u Zapadnoj Virdžiniji nastala je prava histerija među meštanima koji su želeli da se dočepaju droge. Slučaj je poznat pod imenom „Srećna dolina“.

- Posetioci su počeli da pljačkaju tovar i drogu, zbog čega je 15 ljudi uhapšeno. Policija je tovar polila benzinom i čitav kraj poprskala herbicidom. Policija je patrolirala sve vreme tim regionom, a jedan deo tovara je bio zakopan. Međutim, meštani su ga otkopavali - navodi se u dokumentima, i dodaju se tragikomični detalji svedočenja jedne meštanke:

- Seme kanabisa nakon pada aviona bilo je razbacano po celoj planini i više biljaka je počelo da raste samo od sebe. Pokušavali su da je unište dizelom, ali nije uspelo. Mislim da su meštani ubrzo počeli da puše „dizel travu“ - kazala je Glenis Voker.

Ana Mari Smit je istakla da se gradom širio užasan smrad kada je spaljivana droga.

- Odjednom su se svi smirili, smejali su se i pričali veselo u celom naselju i na ulicama - kazala je ona.

Prema njenim tvrdnjama, meštani su nastavili da gaje hašiš.

Svedoci su tokom istrage Brajanovog ujaka identifikovali kao Iranca poznatog pod nadimkom Tito, a u tekstovima iz osamdesetih do detalja je opisan način na koji su švercovali narkotike. Zarintaš je čak bio umešan i u druge slučajeve trgovine drogom na teritoriji SAD.

- Teretni avion sa drogom se 6. juna 1979. iznenada strmoglavio u brdima nedaleko od aerodroma. Veliki deo droge završio je rasut po celom krajoliku, a stotine paketa droge uspeli su da spasu iz letelice koja se zapalila. Posadu je činila bizarna filmska i glumačka ekipa. U avionu su bila trojica mladića stara dvadesetak godina, dok je na kopnu čekalo čak devetoro njih kako bi preuzeli tovar. Među njima su bili Šabaz i Žak Gast. Iz aviona je posle nesreće izletela tročlana ekipa kako bi se spasli - navodi se u dokumentima, i dodaje da je na lice mesta ubrzo stigla i policija.

- Neki od njih su se teturali po putu, neki su bili povređeni. Većina njih, među kojima su i Šabaz i Žak Gast, osuđeni su na višegodišnje kazne. Njih dvojica su priznala krivicu - otkriveni su detalji.

Podsetimo, Brajan Volš se tereti da je 1. januara posle dočeka Nove godine 2023. izbo nasmrt suprugu Anu Volš, a zatim njeno telo iskasapio.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading