OPOMENA Bombom podsetili narko-dilera da ćuti?
Foto: RINA

Kako saznajemo, on je protekle nedelje paničnim glasom alarmirao policiju u Vrnjačkoj Banji i prijavio da mu je neko u dvorište porodične kuće bacio bombu. Kada se predstavio, saznalo se da je u pitanju D. B. 

OPOMENA Bombom podsetili narko-dilera da ćuti?

Foto: MUP Srbije

 

 

Odmah je, pored patrole, poslata i kontradiverziona ekipa, koja je uspešno deaktivirala paklenu napravu. Inspektori su posle toga počeli uviđaj u pokušaju da se otkrije koga je D. B. naljutio i zašto.

 - Utvrđeno je da bomba nije eksplodirala zbog lošeg upaljača. S nje su skinuti otisci, kao i tragovi DNK. Inspektori su razgovarali sa metom koja je istakla da je čula kako je nešto upalo u dvorište, a zatim i škripu guma. Kada je izašao, video je bombu koja nema osigurač i odmah je alarmirao policiju. Istakao je da ne zna ko bi i zašto želeo da mu naudi - rekao je izvor.

 

Osumnjičeni pere biografiju

Prema rečima našeg sagovornika, osumnjičeni koji je trenutno pod istragom se trudi da na sve moguće načine odvrati pažnju policije.

 - Taj moćni lik pokušava sada da opere svoju biografiju. Kreće se u društvu viđenijih ljudi iz Vrnjačke Banje i gradi nekretnine - kaže naš sagovornik dobro upućen u prilike u Vrnjačkoj Banji.

 

Prema njegovim navodima, pregledom dosijea žrtve došlo se do podugačkog spiska mogućih osvetnika. Policija je počela da poziva te osobe i proverava njihove alibije. Pored prikupljanja informacija o mogućem napadaču i motivu,  proveravala se i meta. Način na koji je bomba ubačena ukazuje da se očigledno vodilo računa da niko ne bude povređen. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je reč o takozvanoj poslednjoj opomeni.

OPOMENA Bombom podsetili narko-dilera da ćuti?

Foto: MUP Srbije

 

 

- Pitanje je da li ga opominje neki njegov poslovni saradnik zbog eventualnog nesporazuma u vezi s poslom ili zato što je bio prisutan kada je izboden opasni lik iz Kraljeva. Nije isključeno da neka njegova žrtva koja možda nema novca da mu vrati dug ili je zbog kamate ostala bez kuće pokušava da ga zastraši, mada je to manje verovatno - kaže naš izvor, i dodaje da istraga ide u više pravaca, ali da je akcenat stavljen na njegovog poslovnog partnera koji je u Vrnjačkoj Banji izbo jednog Kraljevčanina.

OPOMENA Bombom podsetili narko-dilera da ćuti?

Foto: Dejan Briza

 

 

- Utvrđeno je da su njih dvojica bili bliski. Taj lik važi za moćnika koji širom zemlje ima ugostiteljske objekte, a pored toga se bavi i kriminalom. D. B. je bio prisutan kada je taj lik u kafani izbo čoveka, koji je takođe poznat policiji. Zbog toga se sumnja da se možda uplašio njegovog svedočenje ili je bacanjem bombe hteo da ga podseti šta treba da kaže na suđenju. Taj čovek, kako se sumnja, novac od kriminala pokušava da opere kroz ugostiteljstvo i nekretnine. On se svojevremeno našao pod istragom, kada su njegovi sugrađani pohapšeni u Beogradu sa drogom. Iako se sumnjalo da je ta ekipa radila za njega, dokaza jednostavno nije bilo, a uhapšeni su odbijali da pričaju - otkriva naš izvor blizak istrazi.  

PIŠE: NEBOJŠA POPOVIĆ

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading