SVI PACIJENTI IZ NIŠKE BOLNICE OPTUŠTENI KUĆI Dobre vesti o radnicima povređenim u fabrici "Magna"
Alo.rs/Dejan Briza

Kako je ranije rekao v. d. direktora zdravstvenog centra Aleksinac Goran Vidić sinoć su se javila 104 pacijenta zbog trovanja od isparenja lepka. 

- Svi pacijenti iz nezgode u Aleksincu, koji su bili u UKC Niš, otpušteni su - naveo je portparol bolnice.

Pored navedenih tegoba koje su, kako Vidić kaže, uobičajeni simptomi trovanja, pacijenti koji su imali teže simptome, a koji su zbog toga prebačeni u UKC Niš.

U aleksinačkoj bolnici tokom noći hospitalizovano je četvoro pacijenata sa simptomima trovanja, a dvoje je jutros otpušteno iz bolnice.

U aleksinačkoj fabrici "Magna" sinoć je došlo do trovanja radnika isparenjima lepka. U Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana su 104 radnika sa simptomima trovanja, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije. Tokom noći su na bolničkom lečenju u Aleksincu zadržana četiri radnika, a dvoje je jutros pušteno na kućno lečenje.

Šestoro sa najozbiljnijom kliničkom slikom upućeno je na lečenje u Niš, a troje je zadržano u bolnici. I oni su tokom dana pušteni na kućno lečenje.

Kako su jutros naveli u niškom Urgentnom centru, odmah nakon prijema, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, primili terapiju i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading