Kruševac
Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ (HO)

Kruševac žali za Nikolom Raškovićem! Dan nakon stravične tragedije koja se dogodila u utorak u pogonu za proizvodnju gorive trake fabrike „Trajal“, u kojoj je nastradao osamnaestogodišnji tinejdžer iz sela Konjuha, porodica još uvek nema informaciju šta se zbilo kobnog jutra, a majka nesrećnog Nikole ističe da ne zna kako će podneti bol zbog gubitka sina.

Nikolina majka ispričala je za Alo! da će sahrana najverovatnije biti u petak ukoliko u toku dana bude završena obdukcija.


- Šta da vam kažem kako sam, ovo je nešto najstrašnije što mi se moglo desiti. Ne znam kako ću to podneti! Ako danas donesu njegovo telo, sahrana će biti u petak na lokalnom groblju, tada će majka ispratiti svog anđela. Nikoline kolege su dolazile kod nas kući, i rekle su nam da se još ništa ne zna o tragediji. Policija je na terenu, sve se još utvrđuje. Nikolin stariji brat ne zna za sebe - teško mu je, kao i celoj porodici. Svi smo očajni - kroz suze ispričala je majka za naš list.
Nikola Rašković

Instagram

 


Podsetimo, požar koji je izbio usled eksplozije brzo je lokalizovan, a pripadnici Policijske uprave u Kruševcu i Sektora za vanredne situacije obezbedili su mesto događaja. U ovom incidentu povređene su četiri osobe: Dušan Jakovljević (25), Marko Milošević (38) i B. T. (38), kao i devojka Sara C. (20), koja je zbog težine zadobijenih povreda i unutrašnjeg krvarenja transportovana u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je u utorak fabriku gde se dogodila eksplozija i izrazio duboko žaljenje povodom ovog tragičnog događaja u kojem je osamnaestogodišnji mladić izgubio život, dok su četiri osobe povređene.

Ministar Gašić razgovarao je sa rukovodstvom ove fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Kruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće i poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije. Devojka zadobila povrede glave, van životne opasnosti

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je juče radnicu povređenu u fabrici „Trajal“ iz Kruševca koja je smeštena na Odeljenju intenzivne nege Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Grujičić je nakon posete rekla da devojka ima povredu pluća, kontuziju koja je posledica udarnog talasa i zbog toga se trenutno nalazi u intenzivnoj nezi, da je stabilnih vitalnih parametara, ali da se stanje i dalje prati, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Danica Grujičić

FOTO: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

 

- Ona ima i povredu glave koja je nastala prilikom pada grede i stvorila sitna kontuziona žarišta, ali je posle terapije koju je dobila znatno bolje i van je životne opasnosti - rekla je ministarka i pohvalila kolege lekare Opšte bolnice Kruševac i Vojnomedicinske akademije u Beogradu koji su brzo i adekvatno reagovali kako bi pacijentkinja bila što pre zbrinuta.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading