APELACIJA DANAS ODLUČUJE O DŽONIĆU IZ ALEKSINCA On ponovo iznosu odbranu  a tvrdio je da nije izvršio trostruko teško ubistvo
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Apelacioni sud je s obzirom na veliko interesovanje odlučio da sednica bude javna pa će u sudnici tokom odlučivanja biti prisutni i novinari. Za sada nema informacija da li će na sednicu doći i Džonić na šta po zakonu ima pravo ili će se u sudnici pojaviti samo njegov advokat po službenoj dužnosti Biljana Pešić.

Džonićev branilac nije želela da iznosi detalje žalbe koje je podnela na prvostepenu presudu izrećenu 13. juna prošle godine.

- Apelacioni sud će odlučivati o žalbi na presudu koju sam podnela samo ja. Goran Džonić je imao mogućnost da takođe podnese žalbu, ali on to nije učinio. Na sednici veća iznećemo argumente zbog kojih smatramo da je prvostepena presuda neodrživa. Džonić će takođe imati mogućnost da ponovo iznese svoju odbranu - kazala je ranije advokat.

APELACIJA DANAS ODLUČUJE O DŽONIĆU IZ ALEKSINCA On ponovo iznosu odbranu  a tvrdio je da nije izvršio trostruko teško ubistvo

Foto: ATA Images

 

 

Ona  je istakla i da je zahtevala da se usvoje predlozi koje je Viši sud, prilikom osude Džonića na doživotnu prethodno, odbio. Ona je tokom suđenja tražila antropološko veštačenje video snimaka kojim bi se utvrdilo da li je osoba koja vozi skuter, što je bio jedan od dokaza optužbe, zaista Džonić te da se izvrši veštačenje njegovog zdravstvenog stanja kako bi se ustanovilo da li je bio sposoban da ubije brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju.

Odlučujući po žalbi Apelacioni sud ima mogućnost da žalbu odbaci i potvrdi prvostepenu presudu, ukine je i predmet vrati na ponovno odlučivanje Višem sudu ili da prvostepenu presudu preinači i Džoniću izrekne blažu kaznu.

Posle godinu i po dana istrage i nakon tri i po meseca suđenja, prvostepena presuda Goranu Džoniću izrečena je 13.juna prošle godine. Veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković oglasilo ga je krivim za teško ubistvo troje članova porodice Đokić u sticaju sa krivičnim delom nezakonito posedovanje oružja i eksplozivnih materija i osudilo ga, nepravosnažno, na doživotni zatvor.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading