OPTUŽNICA PROTIV GRANIČNOG POLICAJCA KOJI JE NAPAO DEVOJKU Odveo je u svoju kancelariju i pokušao da je siluje
Foto: RINA

Iako je oštećena prijavila policijskog službenika za pokušaj silovanja, istragom koju je sprovelo Više javno tužilaštvo u Negotinu, ustanovljeno je da je Ljubinko B. počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje, što je u nadležnosti Osnovnog tužilaštva.

- Osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela i izneo je detaljnu odbranu pred tužiocem. Osumnjičeni je negirao da je učinio delo koje mu se stavlja na teret. Detaljno je objasnio šta se dogodilo u njegovoj kancelariji, a on tvrdi da je sa oštećenom A. N. samo obavio razgovor - navodi izvor blizak slučaju za beogradske medije.

Do stravičnog zločina došlo je krajem jula prošle godine, nakon pasoške kontrole četvoro rumunskih državljana, dva muškarca i dve devojke.

- Ljubinko B. je rekao koleginici da u njegovu kancelariju dovede jednu od devojaka A. N., koju je službenica ranije već pregledala. Čim je policajka izašla iz njegove kancelarije, on je zgrabio devojku za ruke i pokušavao da je skine i siluje. Ona se branila i vikala, pa je tada odustao od svog napada i dozvolio joj da izađe iz njegove kancelarije - naveo je izvor.

Devojka je sa svojim saputnicima nastavila put Bugarske, a po dolasku u svoju zemlju ona je podnela prijavu protiv policajca.

- Ona je uputila prijavu za seksualno uznemiravanje na graničnom prelazu i to diplomatskim putem. Istragu je sprovela Služba unutrašnje kontrole u MUP-u, nakon čega je policajac uhapšen. Njemu je devojka zapamtila ime sa pločice na uniformi, a u toku istrage su pregledani i snimci sa nadzornih kamera, gde je dodatno ustanovljeno šta se dogodilo, što je rezultiralo hapšenjem - dodao je sagovornik.

silovanje

Shutterstock

 

U Višem javnom tužilaštvu saslušani su i oštećena devojka, ali i dva policijska službenika koji imaju status svedoka.

- Devojka je pri podnošenju prijave navela da nije došlo do silovanja, ali da joj je osumnjičeni policajac uz primenu sile držao ruku iza leđa, prislanjao uz radni sto i neprimereno je dodirivao, što je ponovila i pred tužiocem na saslušanju. Ljubinko B. je obavljao funkciju zamenika vođe smene, a nakon prijave, saslušane su i njegove kolege koje su radile tu noć sa njim. Njihovi iskazi se ne poklapaju sa iskazom osumnjičenog, dok se na snimcima nadzornih kamera iz hodnika vidi kada je osumnjičeni ušao u kancelariju, kada je izašao, kada je ona ušla, a vidi se i kada se raspravljao sa jednim od mladića iz automobila sa kojima je bila oštećena, a za koga se pretpostavlja da je njen momak - navodi izvor.

Viši sud u Negotinu je nakon saslušanja policijskom službeniku službe granične policije Ljubinku B. odredio pritvor, a nakon sprovedene istrage, on je pušten na slobodu.

Početak suđenja očekuje se sredinom juna.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading