ZVICER VIĐEN U HRVATSKOJ  Džogirao u Zadru pre pet dana?
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Krije se u regionu? Radoje Zvicer (42), jedan od najtraženijih kriminalaca u Evropi i vođa ozloglašenog kavačkog klana, već dugo izmiče istražiteljima nekoliko zemalja koje za njim tragaju. Prema poslednjim informacijama, sumnja se da se je viđen u Hrvatskoj, i to pre nekoliko dana.

Prema rečima izvora, sumnja se da je viđen kako džogira u dva primorska grada u Dalmaciji, a svetske policije proveravaju tu informaciju.

radoje zvicer

undefined

 

 

Kako saznajemo, informaciju da je Zvicer viđen u Zadru doneo je turista iz Crne Gore koji je u Hrvatskoj provodio novogodišnje praznike sa porodicom. Rekao je da izgledom i crnogorskim akcentom kojim je govorio odgovara opisu poznatog vođe „kavčana“ za kojim traga pola Evrope.

- Početkom ove nedelje turista je javio da je video Zvicera kako džogira i da je s njim čak razgovarao. Taj turista je rekao da je bio u potrazi za ribljim restoranom  gde bi sa porodicom otišao na večeru pred pravoslavni Božić. Pošto nije znao koji da odabere, zaustavio je čoveka koji je džogirao - objašnjava naš izvor.

ZVICER VIĐEN U HRVATSKOJ  Džogirao u Zadru pre pet dana?

Printscreen

 

 

Prema rečima našeg sagovornika, nakon što je turista zaustavio nepoznatog muškarca koji džogira u Zadru, za uvo mu je najpre zapao crnogorski akcenat.

- Pitao je džogera da mu preporuči restoran gde bi mogao sa porodicom da večera, a on ga je najpre dobro odmerio, kao i njegovu porodicu, pre nego što im je bilo šta odgovorio. Bio je ljubazan, čak im je rekao i u koji restoran da odu, jer je tamo riba kvalitetnija, a cene pristupačnije. Tokom razmena tih nekoliko rečenica, turista ga je pitao da li je iz Crne Gore, zbog akcenta. U tom trenutku je promenio izraz lica. Rekao je da mu je majka iz Kotora i da često putuje u Crnu Goru, pa je malo poprimio govor od njih. A zatim je nastavio svojim putem da džogira. Turista je primetio njegove zelenoplave oči i lice mu je bilo jako poznato. Ubrzo je pomislio da je gotovo siguran da je sreo Zvicera. Zatim je tu informaciju podelio, a službe je proveravaju - navodi izvor blizak istrazi za Alo!

ZVICER VIĐEN U HRVATSKOJ  Džogirao u Zadru pre pet dana?

Foto: Printscreen/instagram

 

 

Žena ga spasla sigurne smrti u Kijevu

Javnost je prvi put čula za Zvicerovu suprugu Tamaru 2020, kada je spasla život svom suprugu u Kijevu u Ukrajini. U klasičnoj sačekuši nekoliko napadača je otvorilo vatru na Zvicera dok je džogirao, a od sigurne smrti ga je spasla supruga Tamara. Ona je otvorila vatru na njegove napadače i tako ih sprečila da overe njenog supruga. Snimak s nadzornih kamera u kojima Tamara puca na suprugove napadače obišao je ceo svet. Zvicer je tada bio teško ranjen i samo velikim čudom je preživeo. Kako smo ranije pisali, u Odesi su zbog pokušaja ubistva ubrzo uhapšeni navodni članovi škaljarskog klana, Crnogorci Stefan Đukić i Emil Tuzović, kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović zbog sumnje da su učestvovali u napadu. Tada je otkriveno i da je supruga Radoja Zvicera, koja inače boravi u Kotoru, imala i ugostiteljsku firmu u Kijevu.

Kako saznajemo, muškarac koji ga je navodno sreo u Hrvatskoj setio se da je i njegova supruga Tamara u prethodnom periodu išla redovno u tu susednu državu.

-  Opšte je poznato da je Zvicer privržen porodici, a pogotovo svojoj supruzi Tamari, zbog čega se i ranije sumnjalo da se skriva u regionu. Proverom informacije da je viđen u Zadru, utvrđeno je da je osoba s istim opisom primećena i nedelju dana ranije u Splitu. Tada je takođe džogirao uz primorje. Inače, Zvicer od kako je pobegao iz Crne Gore neprestano menja mesta prebivališta i države. U tome mu pomaže Balkanski kartel, kako bi se što lakše kretao kroz države s lažnim identitetima. Radoje Zvicer je šef organizovanog i moćnog krijumčarskog lanca kokaina i pokriva gotovo sve države Balkana i Evropu. U svim državama ima svoju ispostavu, pa tako i u Hrvatskoj - rekao je izvor.

Inače, hrvatska policija je ranije pohapsila deo ekipe za koju se sumnja da je sa Zvicerom gotovo tonu kokaina prebacila iz Južne Amerike u Evropu.

ZVICER VIĐEN U HRVATSKOJ  Džogirao u Zadru pre pet dana?

Dominikanska policija

 

 

 - Reč je o količini koja na ilegalnom tržištu vredi najmanje 34,3 miliona evra. Zbog šverca tog kokaina Hrvatska je raspisala poternicu za njihovim državljaninom Vladom Brkićem, za koga su  posumnjali da je Zvicerov partner u  toj bivšoj jugoslovenskoj republici - podseća naš sagovornik.

Davao čitulje za svoje saborce

Prema informacijama srpske bezbednosne službe, Zvicer godinama ne živi u rodnom Kotoru, a dosta vremena je ranije provodio u Beogradu i regionu. Osuđivan je zbog falsifikovanja isprave, prema podacima policije. Dok se krio  često se oglašavao u novinama gde je davao čitulje poginulim članovima svog klana. Nakon ubistva „kavčanina“ Vladimira Roganovića, Zvicer mu je u čitulji posvetio pesmu. I Zvicerova supruga Tamara je umalo bila žrtva rata njegovog i supraničkog škaljarskog klana. Na nju je u Kotoru, tvrdi crnogorsko tužilaštvo, pucao upravo šef „škaljaraca“ Jovan Vukotić. On joj je kolima preprečio put i pucao u njenom pravcu, ali nije pogodio ni nju, niti njenu maloletnu ćerku, kako je saopštila crnogorska policija. Navodno je i u februaru 2021. godine policija sprečila na Jahorini Tamarino ubistvo jer su tad uhapsili tri „škaljarca“.

 

 O istrazi koju je vodila njihova policija pisali su i lokalni mediji.

„Policija i USKOK rekonstruisali su i razgovore koje je Miroslav Starčević, zvani Đeneral, jedan od pripadnika klana koji je u maju prošle godine uhapšen u Srbiji, vodio na Skaju s nepoznatom osobom pod šifrom DD i u kojem pominju da je ’momak iz Splita preko Barce dao jedrilicu Žutom’. Istražitelji sumnjaju da je ’momak iz Splita’ Brkić, a Žuti, pak, šef kavačkog klana Radoje Zvicer kojeg godinama neuspešno traži Interpol“, navedeno je u tekstu „Jutarnjeg lista“.

Piše: Nebojša Popović

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading