Darko Geisler Nedeljković
Foto: Printscreen/MUP

Otkriva se jedan po jedan! Darko Geisler (43) iz Pančeva, koji je navodno pripadao škaljarskom klanu i koji je brutalno likvidiran pred porodicom u Brazilu, navodno je slovio za brutalnog plaćenog ubicu! Spisak njegovih žrtava je podugačak, a na njemu se navodno našao, pored Slobodana Šaranovića, Vladimira Vidakovića, Andrije Mrdaka... i Podgoričanin Vinetu Strugar (40) navodni član kriminalne grupe „Amerika“!

Vinetu Strugar

Foto: Youtube/Printscreen

 

Darko Geisler, koji se nekada prezivao Nedeljković, likvidiran je 5. januara u Sao Paolu, naočigled supruge Brazilke i njihovog četvorogodišnjeg sina. U Brazilu se skrivao tako što je glumio običnog sugrađanina koji se bavio stolarijom, ali navodno nije zaboravio svoje stare „poslodavce“.

Ko je bio Vinetu Strugar

Nekoliko godina pre smrti Vinetu Strugar je živeo dosta povučeno na selu Rvaši nadomak Podgorice. Inače, pre toga često je boravio u inostranstvu, a jedna od zemalja u kojima se zadržao duže vreme bila je Holandija.

- Poslednji put u javnost je dospeo 2008., kada je u hotelu „Bjanka” u Kolašinu pretučen sada pokojni Dragan Bećirović, brat biznismena i suvlasnika tog hotela Zorana Bećirovića - navodili su crnogorski mediji nakon Vinetuove likvidacije. 

- Koristio je falsifikovan pasoš i otputovao je u Budvu 2017, iako je bio u bekstvu još od 2015. godine! Sumnja se da je bio angažovan da likvidira Slobodana Šaranovića, poznatog pod nadimkom „kralj kocke“. Takođe, navodno je bio angažovan za ubistvo i Vladimira Vidakovića 2019. u Kolumbiji - navodio je izvor blizak istrazi za Alo!.

Međutim, kako smo ranije pisali, sumnja se da je lista likvidacija koje izvršio mnogo duža.  Sumnja se da je davne 2014. likvidirao i Andriju Mrdaka. Prema rečima našeg sagovornika, Mrdak je likvidiran, jer je saznao da Geisler navodno stoji iza ubistva vođe barskog klana Armina Muše Osmanagića, i to pred njegovim dvogodišnjim sinom.

Te 2014. navodno nije likvidirao samo Mrdaka. Na njegovoj listi se našao i Podgoričanin Vinetu Strugar, koji je važio za člana mafijaškog klana „Amerika“, kao i njegov čoveka iz obezbeđenja Milutina Miću Radovića (40).

- U maju 2014. godine u klasičnoj sačekuši u podgoričkom naselju Zabjelo, izrešetan je Vinetu Strugar i njegov čovek iz obezbeđenja. U tom trenutku nije se znalo o kome je reč, međutim, ubrzo se otkrilo da je on već punio stupce crne hronike. Sumnja se da je bio član klana koji se bavio švercom kokaina, a ta ekipa se povezivala sa brojnim nerasvetljenim ubistvima na području Balkana. Sumnja se da mu je presudio upravo Darko Geisler, koji je godinama kasnije i sam ubijen u Brazilu - navodi izvor za Alo!

DARKO GEISLER BIO OPASNIJI NEGO ŠTO SE MISILILO Pančevac ubio i Vinetua Strugara iz klana

Foto: Alo.rs

 

Balkanski kartel vodi glavnu reč?

Dok je trajao rat između škaljaraca i kavčana, jačao je balkanski kartel. Evropske i svetske policije sve više koriste izraz „ balkanski kartel“, koji je navodno sastavljen od više narko-klanova. Kartel je navodno odgovoran za pošiljke tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. Čine je narko-grupe poput „Pink pantera“ ali i klan „Amerika“. Kao vođe i saradnici klana „Amerika“ navode se Zoran Jakšić, koji robuje i Peruu, ali i Edin Gačanin, zvani Tito.

Kako su navodili mediji, u evidenciji crnogorske policije, Strugarevo ime se pominje 2007. među dvadesetak osoba označenih kao „bezbednosno interesantne osobe, koje su pobegle u zapadnu Evropu da bi izbegli zatvor ili likvidaciju”.

Podsetimo, Strugar i Radović su ubijeni dok su prilazili parkiranom automobilu u dvorištu zgrade preko puta „Hemomonta”, u podgoričkom kvartu Zabjelo. Rafalima su zasuti iz „sitroena” u pokretu sa BiH registracijom, koji je pronađen spaljen u podzemnoj garaži zgrade „Lipa” nekoliko kilometara dalje.

(Nebojša Popović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading