Droga u stanu
Foto: Tanjug/Foto: MUP Srbije

Filmska priča o švercu droge svakog dana dobijala je sve šokantniji obrt. Na kraju se saznalo da su na vrhu lanca šverca bile majka i ćerka iz Požege i to žene koje su imale tezgu na pijaci i bavile se prodajom poljoprivrednih proizvoda.. Njih dve su pre pred Višim sudom u Čačku po drugi put osuđene na osam godina zbog šverca skanka. Dok su sveštenik i veroučitelj nakon hapšenja priznali delo i sklopili sporazum sa tužilaštvom po kom su bili osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora.

Nakon svega majka i ćerka poricale su delo za koje su osuđene i tvrdile su da im je sve namešteno, dok su svešenik i veroučitelj, odmah po odsluženju kazne, izbačeni iz redova SPC. Sveštenik je napustio Srbiju i preselio se u Francusku, a veroučitelj je u ostao u zemlji i bavi se ulepšavanjem žena.

Filmska priča se dogodila u Mrčajevcima kod Čačka, februara 2018.,kada su uhapšeni paroh crkve sveštenik i bivši veroučitelj, a u njihovom automobilu pronađeno je 27 kilograma skanka!

Ova vest odjeknula je kao bomba u srpskim medijima jer, osim što je do sada nezabeleženo da u švercu narkotika učestvuje jedan sveštenik. Inače, veroučitelj je prilikom hapšenja bio odeven u žensku odeću!

Policajac zbog toga nije hteo da ga pretrese, čekajući da to uradi koleginica... S druge strane, sveštenik u trenutku hapšenja na sebi nije imao mantiju, tako da se pretpostavlja da su nameravali da ostave utisak para. Inspektorima koji su ih presreli rekli su da se vraćaju iz manastira Studenica.

U automobilu marke "pasat" užičkih tablica, u prepravljenom bunkeru u vozilu, pronađena je droga upakovana u 52 paketa, a svešteniku i veroučitelju određen je pritvor.

Dok su žitelji požeškog kraja šokirano među sobom prepričavali vest o hapšenju, sveštenik se pred policajcima branio ćutanjem sve do jednog momenta kada je popustio i odlučio da otvori dušu i ispriča sve što zna o trgovini skanka, verovatno kako bi pokušao da izdejstvuje nagodbu sa tužilaštvom.

Droga u stanu

Foto: MUP Srbije

 

 

Prema onome što je pop ispričao, on i veroučiteljć bili su izvršioci u velikom poslu transporta skanka iz Albanije u Švajcarsku, u kom je posredovala žena sa pijace, koja bi ih plaćala za svaki prevezeni tovar. Za ovu poslednju pop je trebalo da dobije 5.000 evra.

Pop je tokom istrage ispričao navodno i da je novcem od droge želeo da kupi stan u Albaniji.

Ovo je policiji bilo dovoljno da u istragu uključe i pijačarku, koja do tada nije odavala utisak osobe koja bi se mogla baviti krijumčarenjem droge, posebno ako se uzme u obzir da je majka odrasle ćerke i da za život zarađuje radeći kao pijačni prodavac. Međutim, istina je bila nešto drugačija, pa su petnaestak dana nakon sveštenika i veroučitelja uhapšene i majka i ćerka.

Droga u sanitetskom vozilu

MUP/Tanjug

 

Ispostavilo se da majka i ćerka imaju mnogo više nego što se o njima moglo i naslutiti. Policija je prilikom pretresa pronašla 1.035 američkih dolara, 280 evra, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertibilnih maraka i 40 švedskih kruna za koje se sumnjalo da su stečeni prodajom narkotika. Tragovi njihovog imućstva vode i do Zlatibora gde imaju dva apartmana u kojima je i pronađen zaplenjeni novac.

Prilikom hapšenja majke i ćerke zaplenjeno je i šest automobila - dva "audija A4", dva "citroena" i po jedan "suzuki" i "pežo". Na svih šest pronađeno je duplo dno. Jedan deo "voznog parka" pripadao je majci i ćerki.

Ispostavilo se nakon hapšenja da ovo zapravo i nije prvi put da se se majčino ime spominje u svetlu krijumčarenja narkoticima. Naime, oko godinu dana ranije, D. B. (36) iz Požege uhapšen je na Horgošu pošto je u automobilu kojim su njih dvoje izlazili iz Srbije nađeno 30 kilograma skanka. D. B. je tada svu odgovornost pripisao sebi, tvrdeći da majka nema nikakve veze sa narko tovarom, pa se odustalo od krivičnog gonjenja ove pijačarke.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading