vatrogasci
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ mn

Prava je u pomoć pristigla ekipa Hitne pomoći iz Doma zdravlja u Grdelici.

- Pacijent je imao opekotine po čitavom telu, na licu, glavi, rukama, nogama, trbuhu…Goreo mu je i deo odeće. Bio je u svesnom stanju - kaže za Jugmediu doktor Srđan Stanojević, dodajući da je uzrok eksplozija plinske boce.

U leskovačkoj bolnici kažu da je ovaj šezdesetpetogodišnjak životnu ugrožen.

- Ima najveći stepen opekotina od glave do nogu. Najpre smo ga prebacili u Klinički centar Niš, pa su nas zvali da ga prebacimo na Odeljenje plastične hirurgije na VMA, u pratnji anesteziologa i anestetičara jer je čovek životno ugrožen - dodaje Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Rano jutros u odjeknula je snažna detonacija koja se čula i u okolnim selima. U prvi mah meštani nisu znali o čemu se radi, da bi se za koji minut ustanovilo da je reč o eksploziji plinske boce.

Eksplozija je, kako za Jugmediu pričaju meštani ovog sela, prouzokovala je požar u kome je opekotine zadobio vlasnik porodične kuće Branislav.K., a kuća u kojoj se to desilo je demolirana.

To se desilo u 6.20 sati u romskoj mahali preko reke, a s ove strane reke su popucala stakla na prozorima nekoliko kuća“, priča jedan od stanovnika susedne Velike Kopašnice.

U toj kući žive više članova porodice, ali, na sreću, niko više nije povređen. Nesrećan čovek zatečen je u pižami u kuhinji. On je kuvao kafu kada je došlo do eksplozije.

Na licu mesta bili su vatrogasci, hitna pomoć i policija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading