DIREKTOR "PUTEVA SRBIJE" O UČESTALIM SAOBRAĆAJKAMA "Neprilagođena brzina i letnje gume su uzrok tragedija"
TV Pink/Printscreen

- Nisam zadovoljan što neki mediji kažu da nije popsipana so. Putari su sproveli sve propisane mere i posipali su so na autoputevima čak i pre nego što je krenuo sneg - rekao je on za TV Pink.

DIREKTOR

Instagram

 

 

Drobnjak je naglasio da kamioni vrlo često izazivaju saobraćajne nesreće jer nemaju zimske gume, ali i zbog toga što ne poštuju ograničenje brzine koje je u zimskom periodu 40 kilometara na sat, a oni voze između 70 i 80 kilometara na sat.

Podsetio je da se so posipa redovno na putevima prvog reda i brzim saobraćajnicama.

Direktor „Puteva Srbije“ je rekao da je lično prošao deonicu kod Rume na kojoj se dogodila saobraćajna nesreća i da se lično uverio da je put bio očišćen.

Dodao je i da voli da se lično uveri kakva je situacija na terenu i da uvek savetuje vožače da poštuju propisane brzine i da kada voze, a situacija to dozvoljava, zakoče iako nemaju potrebe, kako bi videli koliko im treba vremena da to urade, jer su, kako ističe, najopasnije iznenadne situacije.i

Drobnjak je naglasio i da putari dežuraju 24 sata, ne samo kad pada sneg, i da je u prethodnom periodu, od kada je počeo sneg, više od 400 mašina bilo na terenu i čistilo sneg sa 1.300 radnika „Puteva Srbije“.

Ukazao je da su radnici tog preduzeća pomagali i nekim lokalnim samoupravama da budu očišćeni snežni nanosi na putevima.

Naveo je da „Putevi Srbije“ stalno apeluju na sve vozače da prate zvanična saopštenja i preporuke nadležnih organa, posebno u trenucima nepovoljnih vremenskih uslova, a vozačima se preporučuje oprezna vožnja, prilagođavanje brzine uslovima na putu, kao i korišćenje zimske opreme kako bi se maksimalno smanjio rizik od potencijalnih nezgoda.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading