FILMSKA POTERA U VRNJAČKOJ BANJI Policajac visio iz „audija“, pa izujedan po glavi!
Foto: Alo/RINA

Vukao policajca automobilom, pa ga izujedao po glavi! Scene nalik jeftinim akcionih filmovima ostavile su bez daha žitelje Vrnjačke Banje jer su jednom policajcu u civilu, koji je kroz otvoreni prozor vozila osumnjičenog uskočio gotovo do struka i zgrabio ga za ruku, visile samo noge iz automobila u pokretu. Tada je J. S. (35) dao gas i provozao ga oko 100 metara kroz grad u pokušaju da ga se reši i spase tek kupljenu kesicu sa 10 grama marihuane! 

mup

Foto: RINA

 

 

Jurnjava se dogodila 4. januara ove godine, a policijska potera se završila desetak minuta kasnije hapšenjem osumnjičenog koji je potom priznao dva krivična dela - posedovanje narkotika i napad na policiju.

Posle hapšenja zadržan u pritvoru

Po obavljenom zadatku policajci su prebačeni kod lekara na pregled gde su im konstatovane povrede. Za to vreme u policijskoj stanici je izmerena kesica s marihuanom i utvrđeno je da u njoj ima oko 10 grama ove droge. O celom slučaju je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu koje je odredilo pritvor osumnjičenom zbog sumnje da je napao policajca, kao i zbog neovlašćenog posedovanja narkotika.

Kako saznajemo, običan policijski posao i rutinska kontrola umalo nisu  bili kobni za operativca policije.

FILMSKA POTERA U VRNJAČKOJ BANJI Policajac visio iz „audija“, pa izujedan po glavi!

Foto: RINA

 

 

 - Video sam na raskrsnici ulica Knez Mihajlove i Vojvode Stepe automobil „audi“ kako stoji na kolovozu, a pored njega muškarca koji priča s vozačem. Nekoliko sekundi kasnije primetio sam dva muškarca koja su zastala, a potom izvukla policijske značke i okačili ih oko vrata. Jedan je odmah otišao do vozača, dok je drugi prilazio sa strane. Čuo sam policajca kada ga je pitao „šta to ima u ruci“, nagnuo se kroz otvoren prozor i ubacio se unutra gotovo do struka. Usledilo je neko komešanje, a onda se čula škripa guma i video sam kako policajcu vise samo noge kroz prozor dok je auto velikom brzinom nestao - rekao je jedan od žitelja Vrnjačke Banje koji je prisustvovao nemiloj sceni. Prema njegovim rečima, kolega ovog policajca je otrčao do svog automobila i dao se u poteru za osumnjičenim.

- Bogme, jurnjava je trajala, a policajac je visio iz „audija“. Video sam da se policajac koji je jurio za njima iznenada zaustavio, uzeo nešto s ulice i ponovo službenom „škodom“ krenuo za njima. Nekih 100 metara policajac ih je prestigao, pa se sa svojim automobilom isprečio ispred „audija“. Onda je nastalo komešanje i guranje s tim policajcem iz potere. U jednom trenutku mu je osumnjičeni strgao značku i bacio je. Međutim, nekoliko trenutaka kasnije je bio savladan i vezan - rekao je očevidac ovih nesvakidašnjih akcionih scena.

Probio policijsku blokadu dok je vozio dilera

Kako smo saznali,   osumnjičeni se ranije dovodio u vezu s trgovinom narkoticima. On je pre oko dve godine uspeo da izbegne hapšenje tako što je službenim vozilom probio policijsku blokadu i pobegao s robom koju je vozio. Tadašnji operativni podaci su ukazivali da je sa njim u vozilu bio izvesni B. S., za koga se sumnja da je jedan od jačih dilera. Kada se na to doda činjenica da se osumnjičeni nalazio nadomak kuće svog rođaka koji je bio osuđen za trgovinu narkoticima dolazi se do sumnje i da je J. S. najverovatnije uvučen u posao s narkoticima.

Kako smo saznali, posle alko-testa je utvrđeno da je J. S. imao 2,6 promila alkohola u krvi, kao i da je bio pozitivan na droga-testu.

FILMSKA POTERA U VRNJAČKOJ BANJI Policajac visio iz „audija“, pa izujedan po glavi!

Foto: Pixabay

 

 

- Operativci su hteli da izvrše rutinsku kontrolu kada su primetili zaustavljen auto u blizini kuće jednog narko-dilera. Policajac koji je prišao osumnjičenom, kroz otvoreni prozor, primetio je da on u ruci drži kesicu sa zelenom travom nalik marihuani. Predstavio se kao policajac i pitao ga šta to drži. Tad je osumnjičeni tu kesicu pokušao da proguta. Međutim, policajac ga je kroz otvoreni prozor automobila uhvatio za ruku i tada je počela drama. Dok je policajac pokušavao da ga spreči da proguta kesicu, osumnjičeni je dodavao gas, a noge inspektora su visile kroz prozor. Dok je trajala borba, osumnjičeni je izbacio kesicu kroz suvozačev prozor, a potom je policajca uhvatio oko vrata zahvatom „kragna“ i počeo da ga davi. Na kraju je počeo da ga grize za glavu. Kako mu ni to nije bilo dovoljno, drugom rukom ga je udario pesnicom u lice. Međutim policajac je uspeo da se oslobodi, a osumnjičeni je u tom trenutku počeo da ga psuje, navodeći „da će ga zapamtiti“. Tada je stigao i kolega napadnutog policajca, otvorio vrata i izvukao osumnjičenog iz automobila. Mladić se sve vreme suprotstavljao policajcima. Nije slušao komande da se smiri, čak je policajcu strgao s vrata značku i bacio je. Međutim ubrzo je savladan i prebačen u policijsku stanicu - otkriva naš izvor blizak istrazi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading