NA DANAŠNJI DAN UHAPŠEN JE MONSTRUM SA JUGA SRBIJE Malčanski berberin 5. januara osuđen je na doživotnu robiju, a nedugo posle toga je preminuo
Foto: Alo.rs

Stravičan slučaj otmice i zlostavljanja odigrao se 20. decembra 2019. godine, kada je cela javnost bila uznemirena nestankom tada 12-godišnje devojčice. Tog dana, nadzorne kamere jedne firme na ulasku u naselje Brzi Brdo, kuda je svakodnevno išla, usnimile su devojčicu kako ide ka školi uobičajenom rutom. U 7.28 gubi joj se svaki trag…

Devojčicini roditelji shvatili su da se nešto neobično događa kada se devojčica tog dana nije vratila kući. Pozvali su školu gde im je rečeno da uopšte nije bila na nastavi, a onda su odjurili ka policiji. Tog dana za njih je počeo pravi pakao.

NA DANAŠNJI DAN UHAPŠEN JE MONSTRUM SA JUGA SRBIJE Malčanski berberin 5. januara osuđen je na doživotnu robiju, a nedugo posle toga je preminuo

Prinstcreen/Facebook

 

Nakon što je prošlo nekoliko dana, posumnjalo se da je dete oteto. Proverom je utvrđeno da Ninoslava Jovanovića, osuđivanog silovatelja i pedofila četiri meseca nema kod kuće, te je sumnja odmah pala na njega. Utvrđeno je i da je nestao automobil njegove sestre… Više stotina policajaca sjatilo se u malčanski kraj kako bi krenuli u organizovanu potragu za detetom.  Potraga je trajala sve o petog januara kada je on pronađen na groblju u Malići gde je uhapšen a potom i kasnije osuđen na doživotnu robiju. 

NA DANAŠNJI DAN UHAPŠEN JE MONSTRUM SA JUGA SRBIJE Malčanski berberin 5. januara osuđen je na doživotnu robiju, a nedugo posle toga je preminuo

Foto: Alo.rs

 

 

Na žalost Malčanski berberin nije dugo robijao.

 Ninoslavu Jovanoviću je 8. jula oko 22 sata pozlilo u Kazneno-poporavnom zavodu u Požarevcu, a preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici. Jovanović je dva puta osuđivan za istovrsna krivična dela i iza rešetaka proveo ukupno 22 godine.

On je proglašen krivim 12. aprila 2021.  zato što je 20. decembra 2019. godine sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima, oko 7.25 sati u naselju Brzi Brod u Nišu, obmanom i pretnjom odveo maloletnu devojčicu iz Suvog Dola, u nameri da je obljubi, na taj način što je putničkim vozilom „fiat punto“ sustigao oštećenu, zaustavio vozilo i pozvao je da uđe u kola. Kada mu je ona rekla da ne sme, predstavio se kao Bojan iz Niša i rekao da radi kao električar u njenoj školi, rekla je obarazlažući presudu sudija Tamara Savić.

NA DANAŠNJI DAN UHAPŠEN JE MONSTRUM SA JUGA SRBIJE Malčanski berberin 5. januara osuđen je na doživotnu robiju, a nedugo posle toga je preminuo

Foto: Alo.rs

 

- Zatražio je da mu pokaže gde je škola, na koji je način obmanuo i naveo je da uđe u vozilo. Kada je oštećena počela da mu objašnjava gde je škola, kazao joj je da će joj pokazati kraći put. Kada su krenuli dalje, kazao joj je da je oteta, da je njen otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje i da ona mora da bude sa njim dok njen otac ne vrati dijamant. Zatim joj je uputio reči pretnje i tako je odveo do mesta zvanog Malčanska petlja, gde je sišao sa glavnog puta i zaustavio vozilo.

- Devojčica je pokušala da mu pobegne tako što je potrčala prema kolima, ali je okrivljeni sustigao, udario je po glavi i odsekao joj pramen kose, zatim je odvukao do kolibe i koristeći njen strah, prinudio je na obljubu. Do 29.12. kada je nađena, dok je devojčica osećala glad, umor, bila iscrpljena i plakala, govorio joj je da mora da nastavi, da ne sme da stane, da mora da hoda.

- Ona je plakala i molila je da je pusti kući, jer se plašila, a on je udarao u glavu i stomak i pretio joj da će joj ubiti roditelje, što je oštećenu plašilo jer je verovala da to može da se dogodi. Kada bi nailazili na ljude, da ne bi tražila pomoć, govorio joj je da su oni zli, da mogu da ih ubiju, da mora da trči. Ona se plašila mraka, zvukova koje je čula a okrivljeni joj je dodatno plašio sekući joj kosu, skidao joj je malje, govorio joj je da će joj ubiti roditelje, da bi neutvrđenog dana u kući rođaka u selu Orešac, znajući da oni nisu kod kuće.

- Na taj način je izvršio otmicu u sticaju sa produženim krivičnim delom silovanja, pa mu sud za otmicu izriče kaznu zatvora od 11 godina, a za produženo delo silovanja doživotnu robiju, pa mu se izriče jedinstvena kazna doživotne robije - navela je u objavi presude sudija Savić.

Obrazlažući presudu je kazala da je činjenično stanje utvrđeno delimično Jovanovićevim priznanjem, iskazom oštećene kao i pisanim dokazima, uviđajem izvršenim u Malči, Orešcu i vozilu kojim je dete oteto.

- Takođe, imali smo i brojne materijalne tragove koje je veštačio Zavod za sudsku medicinu, ista ustanova je veštačila i telesne povrede koje su posledica obljube. Sud se takođe bavio i subjektivnim elementima dela, utvrđeno je da je okrivljeni bio uračunljiv. To je pokazalo psihijatrijsko veštačenje, on je 29 dana bio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, a sud je prihvatio predlog odbrane da se radi pravilnog utvrđivanja ove činjenice, ispituju dva veštaka, psihijatar i psiholog.

- Utvrđeno je da je delo učinio sa direktnim umišljajem, svestan da je žrtva dete, da su njegova dela bila zabranjena i protivpravna. Od otežavajućih okolnosti sud je uzeo u obzir njegovu raniju osuđivanost, da je Jovanović višestruki specijalni povranik koji je jedanaest puta osuđivan a u zatvoru je bio više od 25 godina. Nije prvi put da je njegova žrtva dete a ovo društvo je samo pokušalo ali nije uspelo da postigne svrhu kažnjavanja.

- On je pokazao da boravak u zatvoru od 25 godina nije uticao na njega, po proteku kratkog vremena je ponavljao dela.

- Iz zatvora je izašao decembra 2018. pa je ponovo bio na robiji do marta 2019. godine ali je delo ponovio. Njegovo puštanje na slobodu bilo bi rizik po novu žrtvu, ovo je jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo – kazala je sudija Savić.

Jovanović je uhapšen 5. januara 2020. godine, poslednji put, na groblju u Malči.

Njegova prva žrtva bila je trinaestogodišnja  devojčica. Malčanski berberin je te 2005. godine odveo  u neku kuću i tu je obljubio, ali ju je pre toga ošišao. Nju je namamio došavši na njena vrata.

- Pojavio se na vratima naše kuće, zazvonio, a tu smo bili brat i ja. Imala sam dugu lepu kosu i on mi je rekao da može ta kosa da se ošiša i proda, a onda bi kao delili zaradu. Nije spominjao koliko novca bi to bilo, ali smo prihvatili poziv. Tada su bili izlepljeni natpisi po gradu da se otkupljuje kosa i pomislila sam da to ima veze s tim. Onda smo brat, ja i on krenuli bulevarom. Nešto smo pričali i ne sećam se kako se to dogodilo da je moj brat trebalo da se vrati kući. Nastavili smo da pešačimo on i ja - rekla je za svojevremen ona.

Samo 4 dana kasnije, Berberin se ustremio na novu devojčicu iz sela Gornja Vrežina kraj Niša. Njeno ime pročitao je na umrlici, a onda ju je pozvao da izađe iz kuće. Ispričao joj je da su joj roditelji imali saobraćajnu nezgodu i da mora da krene sa njim.

Naredio joj je da ponese peškir i makaze i da što pre krenu jer su njeni imali nesreću sa traktorom.

Lakoverno dete, potpuno nesvesno opasnosti, bez pogovora je krenulo sa Jovanovićem. Pešačili su do obližnjih niva, a kada su zašli dovoljno duboko, Jovanović je počeo da je šiša. Zatim joj je naredio da se skine, a dete je počelo da vrišti iz sve snage.

Poslednju devojčicu za koju je osuđen na doživotnu, prevario je je kao da ne zna put do škole.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

05.01.2024 13:11

Za otmicu dozivotni zatvor za ubistvo ili ubistva nanogica. Srbija.