monstrumi
Foto: Printscreen

Očevi su u poslednje vreme, nažalost, sve brutalniji i suroviji prema svojoj deci, pa mališane neretko zlostavljaju. Narkomanija, alkoholizam, depresija ili neki drugi psihički problemi i poremaćaji, najčešći su uzročnici ovih monstruoznih zločina kojih je poslednjih godina sve više, a neretko su zabeleženi i oni u kojima su nedužna deca bila žrtve partnera svojih roditelja.

Poslednji slučaj koji je uznemirio javnost desio se 1. juna kada je muškarac (25) brutalno pretukao i silovao svoju nevenčanu suprugu (26) na Zvezdari u Beogradu, a zatim pretukao njihovog šestomesečnog sina, nanevši mu 11 modrica po glavu. Na saslušanju je izjavio je da "nije kriv i da je beba sama sebe udrala po glavi". Samo tri meseca ranije, na istoj beogradskoj opštini, uhapšen je još jedan otac, čiji je zločin nezamisliv.

Samo mesec dana pre ovog uznemirujućeg slučaja, u Zaječaru je uhapšen M. N. (25) zbog sumnje da je batinama ubio svoju pastorku (2).

- Dete je udarano delovima nameštaja, verovatno stolicom, a udarano je o zid. Istražitelji su pronašli iščupanu kosicu u stanu, što ukazuje na to da je nasilnik bio veoma nemilosrdan - podseća sagovornik i dodaje da je obdukcija pokazala da je devojčica imala teške povrede glave, rascep jetre i brojne podlive.

Nažalost, malo pre ove tragedije Srbiju je pogodila vest da je u Vršcu u kofi vode Marko B. (35) udavio svoju ćerku (3), pa izvršio samoubistvo.

Katarina Janković i Mališa Jevtović

MUP

 

 

Majka gledala kako joj dečko siluje ćerku

 

Ipak, najmonstruozniji slučaj ubistva deteta, koji je zgrozio čitavu Srbiju jeste ubistvo Katarine Janković (3). Devojčica je preminula od posledica zverskog silovanja i zlostavljanja, a istraga je utvrdila da je za to odgovoran njen očuh Mališa Jevtović, za šta je na maksimalnu kaznu zatvora osuđen  koji je kasnije i osuđšen na maksimalnu kaznu. Tokom suđenja utvrđeno je da je majka devojčice Ana Filipović, zavisnik od narkotika, znala da njen partner zlostavlja devojčicu, a kobnog dana kada joj je po navodima optužnice, u Zvezdarskoj šumi, naneo smrtonosne povrede, ona je sedela nekoliko metara dalje i sve mirno posmatrala, pušeći cigaretu. Zbog saučesništva svom ljubavniku osuđena je na 37 godina zatvora.

Podsećamo na samo neka od njih koja su se po brutalnoću i bezosećajnosti očeva u prethodnoj deceniji istakla i koja su ne samo srpsku, već i javnost u regionu i Evropi, potresla do srži.

Ubistvo Mihaila (4) i njegove majke ispred CSR u Rakovici.

Marko Nikolić

Foto: privatna arhiva

 

 

Jedno od najmonstruoznijih ubistva desilo se u leto 2017. kada kada je tada 43-ogodišnji Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici pred svoju bivšu partnerku Maju Đorđević bacio njihovo četvorogodišnje dete Mihaila koga je prethodno ubio, a potom izvadio nož i nju iskasapio.

Tom prilikom povređeno je i troje radnika Centra za socijalni rad koji su pokušali da zaštite nesreću ženu, a koji su i dali dozvolu da Marko Nikolić taj dan provede sa sinom. Pre toga ga je viđao u kontrolisanim uslovima, u prostorijama Centra.

Ispostavilo se da je Marko dete uzeo ujutru, da mu je najpre dao lekove za smirenje, a potom mališana udavio. Kako je tada objavljivano, Marko je ovaj zločin počinio iz osvete bivšoj, koja nikako nije htela da mu se vrati. Inače, godinama ju je maltretirao i uhodio zbog čega ga je ona i napustila.

Marko Nikolić nije dočekao presudu za zločin koji je počinio jer je izvršio samoubistvo u zatvoru.

Jednog blizanca ubio, drugog teško ranio

Dejan Krstičić, profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi u Štrpcu, 20. februara 2017. godine počinio je strahovit zločin, kada je jedno od svoje dvoje dece ubio, a drugo teško ranio. Reč je bilo o blizancima, koji su imali svega dva meseca kada ih je otac napao.

Krstičić je u svojoj porodičnoj kući naočigled supruge Ane kuhinjskim nožem iskasapio Nemanju, a Danila je od sigurne smrti spasila majka koja se rvala sa pomahnitalim čovekom. Nemanja je preminuo na putu do bolnice, dok je druga beba sa teškim povredama prebačena u niški Klinički centar gde su nakon jedanaestodnevne borbe, lekari uspeli da joj spasu život.

Kasnije se ispostavilo da je Dejan bolovao od paranoidne šizofrenije, ali da je njegova porodica to krila, čak ni njegova supruga, kako se pisalo tada, nije znala da joj muž boluje od ove teške bolesti.On se trenutno nalazi u zatvorskoj bolnici, gde je jednom čak pitao kako su mu sinovi, potpuno nesvestan šta je uradio.

tanja lekic

undefined

 

 

Otrovala bebu metadonom

Tatjana Lakić Mahud osuđena je na zavorsku kaznu zbog ubistva svoju bebe koju je otrovala metadonom – lekom koji koriste heroinski zavisnici. Tokom postupka je utvrđeno da je metadon bio u flasšici sa mlekom koje je beba popila, kao i da je majka, nakon što je shvatila da dete ne daje znake života, svoju osmomesečnu ćerku spakovala u najlon kese i bacila na terasu, gde ju je policija i pronašla. Lakićeva je nakon smrti bebe pokušala da se ubije rezanjem vena, ali i u tome nije uspela.

Iskasapio ženu pa bebi smrskao kosti glave i preklao je

U avgustu mesecu 2016. dogodio se još jedan svirepi zločin u Veterniku, kada je Arpad Sabo (29) zaklao svoju suprugu Slavicu (24) i ubio njihovu četvoromesečnu ćerku Nikolinu tako što joj je bacio sto na glavu.Ovaj zločin obeležen je kao jedan od najstravičnijih. Monstrum je iskasapio i dete i ženu, a nakon toga se hladnokrvno okupao, presvukao i krenuo da pobegne.

U optužnici se navodi da je Arpad svesno ubio suprugu i dete. Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, prvo je ubio Slavicu, i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara u glavu i telo. Onda je uzeo kuhinjski nož, dužine sečiva oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove.Bebi je takođe presudio rezanjem grkljana, ali je krvnik Arpad pretoga snažnim stiskom ruke detetu polomio obe temene kosti glave, pokazao je nalaz je veštaka koji je saopšten na suđenju.

Osuđen je na 40 godina zatvora a ono što je bitno naglasiti da je ovaj zločin počinio, najprostije rečeno, "pri čistoj svesti i zdravoj pameti"! Zločin je počinio, kako je rekao, jer je sumnjao da je dete njegovo, mada je sve vreme poricao da je on bebu ubio.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading