SUĐENJE IDE IZ POČETKA Poništena presuda za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti u Novom Sadu
Foto: Shutterstock

U saopštenju Višeg suda podseća se da su 24. marta okrivljeni M. M. (42), Z. D. (39), M. T. (45) i Ž. M. (47) proglašeni krivim jer su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo na svirep način, zbog čega su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od 15, 10, 12 i 15 godina, u koje im se uračunava vreme provedeno u pritvoru.


Protiv prvostepene presude blagovremeno su izjavili žalbe Više javno tužilaštvo, branioci okrivljenih i okrivljeni M. T. lično.
 
Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 18. decembra, doneo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca okrivljenih i okrivljenog M. T, pa je ukinuo citiranu presudu Višeg suda u Novom Sadu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Drugostepeni sud je u obrazloženju naveo da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.
 
Okrivljenima je produžen pritvor, koji po tom rešenju može trajati najduže do 16. februara.
 
Podsetimo, prema optužnici, 30. oktobra 2021. godine u Kineskoj četvrti, A. P. je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog M. M, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Ž. M, koji mu je oteo oružje i udario ga bočnom širokom stranom, a potom ga je odbacio. Zatim su svi nasrnuli na A. P. koji je pao, a onda su mu zajednički zadali više udaraca pesnicama i nogama.

Prema navodima optužnice, 30. oktobra 2021. godine, Aleksandar Popović je izvadio sataru iz unutrašnjeg đepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog Miodraga M. koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Željku M., koji mu je oteo sataru i udario ga bočnom širokom stranom i potom je odbacio. Zatim su svi nasrnuli na Popovića koji je pao i zajednički mu zadavali više udaraca pesnicama i nogama.

Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život pa je usled krvarenja prouzrokovano zatajenje moždanih funkcija, usled čega je 1. novembra nastupila smrt, navodi se u optužnici zamenika višeg javnog tužioca Jelene Stojaković Mustakas.

Beživotno telo nesrećnog čoveka pronašao je jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji, koja je ubrzo uhapsila Miodraga,Predraga  i Zoricu , ali i Predraga T. (36) iz Bukovca i Mladena T., državljanina Hrvatske, koji nije imao prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.

Nešto kasnije, uhapšen je i Željko M., koji je bio u bekstvu i za kojim je bila raspisana poternica.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading