droga
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Osumnjičeni je na saslušanju negirao da je izvršio krivično delo, ali je potvrdio radnju izvršenja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, obrizom da uz sprsko državljanstvo poseduje i državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. 

Prema navodima krivične prijave, Gordan M. je 25. decembra 2023. godine oko 19:10 časova u Ulici Kralja Milana prilikom održavanja protesta organizovanog od strane koalicione liste “Srbija protiv nasilja” prišao oštećenom novinaru medijske kuće N1 M.S, koji je u tom trenutku izveštavao o navedenom skupu.

Nakon kraće verbalne rasprave i više upućenih pogrdnih reči Gordan M. je M.S. uhvatio za revere, zamahnuo rukom u nameri da ga udari i obratio mu se rečima: ”Marš. Hoćeš da te udarim”.

Takođe, povodom događaja od 24. decembra 2023. godine kada je Gordan M. na protestu ispred Skupštine grada Beograda drvenom motkom udarao po službenom vozilu, dok su okupljeni građani pokušavali da ga u tome spreče, Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo policiji da podnese dopunu krivične prijave.

Pre saslušanja Gordan M. je iskoristio svoje pravo na lekarski pregled. 

Sa osumnjičenim je stalni sudski veštak medicinske struke za oblast psihijatrije obavio razgovor, nakon čega je dao svoje mišljenje na zapisnik.

Tužilaštvo će u daljem toku postupka naložiti dopunu psihijatrijskog veštačenja, ispitati oštećenog novinara i preduzeti druge neophodne radnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading