guberevac
Foto: Printscreen

 

 

Nikolića, predsednik Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić osudio je na izdržavanje kazne od svega 6 godina na šta se žalio viši javni tužilac, a apelacija tu presudu oborila.

Kako se navodi u obrazloženju presude na čak sedam stranica, Nikolić je te kobne noći upravljao vozilom ped dejstvom alkohola (2,25 promila) i kokaina (270,54 ng/ml), usled čega je bio u potpunosti nesposoban za bezbedno upravljanje motornim vozilom.

Osuđeni će morati na ime troškova suđenja u iznosu od oko 300.000 dinara, dok je Srđan Janković, otac poginule Jovane Janković, upućen na privatnu parnicu.

 

guberevac

undefined

 

 

Nikolić, koji je vozio “bmw” koji se prevrnuo na starom grdeličkom putu kod Guberevca, a u kome je poginula osamnaestogodišnja devojka, uhapšen je u februaru zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti saobraćaja.

O neizmernoj tuzi koja je zaposela dom Jankovića, ali i besu što je Jovanu u smrt BMW-om povezao pet godina stariji Predrag Nikolić iz Male Grabovnice, koji je bio pijan i nasilnički pored tinejdžerke vozio još dvojicu devetnaestogodišnjih mladića,  svojevremeno je govorio njen otac Srđan Janković, zaposlen u Vojsci Srbije. 

- Moj život nema smisla od pre tri dana kad sam izgubio ćerku, a do kraja života ću goniti krivca dok ne bude pravedno osuđen. Maštali smo o svetloj budućnosti, a šta sada?! Jovana je 23. decembra proslavila punoletstvo. Moje divno dete, koje danas sahranjujemo na 40. rođendan moje žene, njene majke. Bili smo naručili tortu... Mali brat ne može da shvati da više nema sestru, a zbog čega sve? Zbog majmuna koji je pijan vozio bez ruku troje tuđe dece. Uzeli smo iz njegovih prokletih kola flašu od viskija kao dokaz da je vozač pio i u automobilu - plačući kazivao je  nesrećni Srđan.

Otac vozača brani sina

Srđan Nikolić, otac vozača bmw Predraga Nikolića, inače, vlasnik ciglane u Guberevcu, prekjuče je posetio porodicu stradale Jovane, gde je izjavio saučešće svom imenjaku.

Otac pogunule devojke kaže da se najažio od reči Nikolića.

- Otac vozača je bio kod mene i rekao mi je: "Pa brate dešava se, ajde da to sredimo i sami rešimo". Nisam mogao da verujem da tako nešto da kaže - zaključuje slomljeni otac.

Za njega je uznemirujuće to što je njegovo dete naslutilo tragediju kada je videla kako Predrag vozi. Tvrdi da ga Jovana nije poznavala dobro i da je njegov auto sela zbog druga Andrije S. koji je sin očevog prijatelja.

guberevac

undefined

 

- Jovana je krenula kući da se vrati taksijem, ali su je njih trojica ubedili da krene sa njima. Ona je imala grupu na kojoj je komunicirala sa pet drugarica i prvo im je napisala "Strah me". Drugarice je nakon toga pitaju "Zašto si krenula sa njim?", a onda im piše: "On je mrtav pijan", "Vozi bez ruku", "Vozi u suprotnoj traci". Videlo se da je slutila da će se desiti tragedija - ispričao je Srđan.

Ćerkinu prepisku sa drugaricama, kao i druge dokaze, Jovanin otac je predao tužilaštvu koje vodi istragu. Kako je preživeo da vidi prizor na mestu gde mu je nastradala naslednica, ni njemu nije jasno.

- Vozio je sigurno manijački jer je automobil odleteo 150 metara. Jovana se nikada nije plašila vožnje jer i ja vozim 130-140 na otvorenom putu pa nikada nije rekla da usporim ili da je strah - ističe Janković.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading