TAKAV JE POSAO NI JA GA NE VOLIM Po ugledu na Bili Pitona krali nadgrobne spomenike pa ih ponovo prodavali
Alo

U najmasovnijoj krađi koja se tad dogodila u aranđelovačkim selima i gradskim naseljima nestalo je oko četrdesetak nadgrobnih ploča i spomenika sa grobova u selima Vrbica, Misača, Tuleži, Venčani, Kopljari, Orašac, Bosuta, Jelovik… U periodu od 2018. i 2019. meštani su sa zebnjom išli da posete večne kuće svojih najmilijih. Trajalo je tako sve dok policija nije napravila zasedu u koju su upali supružnici.

Tad je utvrđeno da su supružnici na području Aranđelovca, Topole, Mladenovca i Sopota uz pomoć rođaka iz okoline Aranđelovca krali nadgrobne ploče i lajsne sa nadgrobnih spomenika i prodavali ih u Beogradu.  

 Da ironija bude gora supružnici su u tom period imali kamenorezačku radnju, a na ideju da kradu i prerađuju tuđe spomenike došli su kada im je jedan narkoman ponudio nadgrobnu ploču po bagatelnoj ceni!

- Tu ploču su obradili i prodali kupcu iz Beograda po nižoj ceni. Shvatili su da je razlika u novcu velika i krenuli su u krađu! Posle prve krađe i obrade spomenika, čekali su mušteriju kojoj je oblik odgovarao, a kasnije su primali porudžbine i po urađenoj skici išli u krađu. Angažovali su i svog rođaka, koji je zajedno sa njima uhapšen. Ukradene spomenike prodavali su i montirali isključivo u okolini Beograda -  rekao je tad  naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, nikada nisu krali dvaput zaredom sa istog groblja, već su menjali lokaciju.

- Inspektorima je bilo sumnjivo što su prodavali više mermera nego što su nabavljali! Procenili su gde će ova grupa operisati, pa su napravili sačekušu. Uhapšeni su u gluvo doba noći dok su pokušavali da razmontiraju spomenik! - otkrio je naš izvor.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading