Zoran Marjanović
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Uskoro opet u sudnici! Zoranu Marjanoviću (45) iz Borče, koji je optužen za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović (33), Apelacioni sud je oborio prvostepenu presudu, pa će mu suđenje početi iz početka! Marjanović bi već u februaru mogao da se nađe pred sudijom, kada bi trebalo da se održi pripremno ročište!

Kako smo ranije pisali, Apelacioni sud u Beogradu oborio je prvostepenu presudu kojom je Marjanović osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina zatvora, i tako vratio suđenje na početak, a Zoran će se braniti sa slobode, kao i u prvom sudskom procesu. Zoran je okrivljen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči nepoznatim predmetom tukao suprugu po glavi, usled čega je ona pala u kanal i preminula.

U toku ove godine je prvostepeno bio osuđen, ali i pušten da se brani sa slobode, a u istoj godini je Apelacioni sud doneo odluku kojom suđenje kreće iz početka.

Sporni svi ključni dokazi

Apelacioni sud je u svom obrazloženju odluke istakao da je prvostepena presuda „nejasna i nerazumljiva“, a sporne su četiri tačke koje su bile i ključni dokazi da bi se donela prvostepena presuda.

Istakli su da je sporan način na koji je su objašnjeni elementi svireposti i podmuklosti, kao i dva traga krvi i mobilni telefon.

 

- Marjanoviću kreće suđenje iz početka, a očekuje se da pripremno ročište bude održano za dva meseca, u toku februara. Na suđenju neće suditi ista sudija Jelena Škulić iz prošlog postupka - navodi izvor blizak istrazi za Alo!

marjanovic zatvor

Alo.rs/Dejan Briza

 

Advokat i jedan od branilaca Stefan Jokić ranije je ispričao za Alo! da je zadovoljan drugostepenom presudom i najavljivao je potpuno oslobađanje svog klijenta.

- Odluka Apelacionog suda u Beogradu je bila očekivana. Odbrana je od početka postupka tvrdila da Zoran nema nikakve veze s izvršenjem krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Očekujemo poziv za pripremno ročište na kojem ćemo izneti nove dokaze do kojih smo došli, i predložiti da budu izvedeni na suđenju. Odbrana tvrdi da će u ponovljenom postupku biti pokazano da Zoran nema nikakve veze s teškim ubistvom koje mu se optužnicom stavlja na teret - istakao je Jokić.

Misteriozna žena rešava slučaj

 

Kako navode mediji, odbrana Zorana Marjanovića je u Apelacioni sud donela fotografiju jedne žene koja neverovatno liči na ubijenu pevačicu. Ona navodno tvrdi da je na dan ubistva bila na nasipu u Borči i, kako se navodi, postoji njena izjava overena kod notara. Spekuliše se da bi baš ta žena mogla da bude kec u rukavu Marjanovićeve odbrane.

- Ovo je svedok koji nije uzet u obzir, a koji je ključan u ovom predmetu - rekao je ranije advokat Aleksandar Zarić.  

 

Inače, kako smo pominjali, prema našim saznanjima, postoje i spekulacije da će se na ponovljenom suđenju pojaviti i novi svedoci, koji će na ceo slučaj baciti novo svetlo.

Podsetimo, Zoran je u pritvoru bio 15 meseci, odnosno od jula prošle godine do oktobra ove, kada je odlukom Apelacionog suda pušten na slobodu, a sada mu je i suđenje vraćeno na početak.

 (EMIL HAN)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading