Zoran Marjanović
Foto: Privatna arhiva/Alo.rs/Dejan Briza

Apelacioni sud u Beogradu oborio je prvostepenu presudu kojom je Marjanović osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina zatvora, i tako vratio suđenje na početak, a Zoran će se braniti sa slobode, kao i u prvom sudskom procesu.

Advokat Stefan Jokić, jedan od četvorice branilaca Zorana Marjanovića, kaže za Alo! da je zadovoljan drugostepenom presudom i najavljuje potpuno oslobađanje svog klijenta.

- Odluka Apelacionog suda u Beogradu je bila očekivana. Odbrana je od početka postupka tvrdila da Zoran nema nikakve veze s izvršenjem krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Očekujemo poziv za pripremno ročište na kojem ćemo izneti nove dokaze do kojih smo došli, i predložiti da budu izvedeni na suđenju. Odbrana tvrdi da će u ponovljenom postupku biti pokazano da Zoran nema nikakve veze s teškim ubistvom koje mu se optužnicom stavlja na teret - ističe Jokić.

Prema našim saznanjima, postoje i spekulacije da će se na ponovljenom suđenju pojaviti i novi svedoci, koji će na ceo slučaj baciti novo svetlo.

Alo! je uspeo da stupi u kontakt i sa Zoranovom devojkom Zoricom Mitrović, i ona je u prvoj izjavi za medije poručila da ne sme da komentariše slučaj.

Zoran Marjanović

Foto: Alo ilustracija

 

- Obaveštena sam o odluci Apelacionog suda. Dalje ne mogu, niti smem išta da komentarišem. Ama baš ništa. Sve što vas zanima o Zoranu Marjanoviću pitajte njegov pravni tim. Jedino je on merodavan da ikome išta kaže. Advokati su ti koji daju izjave u vezi sa svim i s celim slučajem Zorana Marjanovića - naglasila je Zorica za naš list.

Vera Vukomanović, poznatija kao kuma Vera, bila je uz porodicu Marjanović u svim teškim trenucima dugi niz godina, a danas smo je kontaktirali da bismo čuli njenu reakciju o ponovljenom suđenju.

- Nemam nikakav komentar, zaista nikakav - rekla je ona, a po glasu se moglo čuti da je veoma raspoložena.

Sve ove reakcije najbližih govore da je posredi dogovor od kojeg se nikako ne odstupa, a u kojem niko neće davati izjave za medije, čak ni kada su, kao sada, posredi dobre vesti za okrivljenog Marjanovića.

Umrla na početku karijere

Jelena Marjanović bila je pevačica Granda na početku karijere, a njen glas su mnogi okarakterisali kao anđeoski. U brojnim izjavama koje je dala u muzičkim emisijama opisivala je koliko joj je dobar brak i da neizmerno voli svog supruga Zorana.

Tragičnog dana bila je na nasipu u Borči sa suprugom i ćerkicom Janom, pa se u jednom trenutku odvojila od njih i otišla da trči i tada je i ubijena pored kanala.

Zoran je u pritvoru bio 15 meseci, odnosno od jula prošle godine do oktobra ove, kada je odlukom Apelacionog suda pušten na slobodu, a sada mu je i suđenje vraćeno na početak.

Zoran je okrivljen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči nepoznatim predmetom tukao suprugu po glavi, usled čega je ona pala u kanal i preminula.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading