Zoran Marjanović
Foto: Privatna arhiva/Alo.rs/Dejan Briza

- Obaveštena sam o odluci Apelacionog suda. Dalje ne mogu, niti smem išta da komentarišem. Ama baš ništa. Sve što vas zanima oko Zorana Marjanovića pitajte njegov pravni tim, jedino je on meredovan da ikome i išta kaže. Advokati su ti koji daju izjave u vezi svega i celog slučaja Zorana Marjanovića - rekla je za Alo! njegova prijateljica Zorica Zoka Mitrović.

Zoran Marjanović

Alo.rs/Dejan Briza

 

 

Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina robije odlukom Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazio u pritvoru do oktobra, gde je čekao odluku Apelacionog suda, koja je juče doneta.

Podsetimo, Apelacioni sud je u svom obrazloženju odluke istakao da je prvostepena odluka "nejasna i nerazumljiva", a sporne su 4 tačke koje su bile i ključni dokazi da bi se donela prvostepena presuda i o kojima je najduže raspravljano na suđenju.

marjanovic cz

Dejan Briza

 

- U obrazloženju odluke Apelacije sporan je način na koji je su objašnjeni elementi svireposti i podmuklosti, kao i dva traga krvi i mobilni telefon - objašnjava izvor i dodaje:

- Jedan krvavi trag je na zadnjem sedištu Zoranovog automobila i nejasno je kako je tu dospeo, kao i trag na šiblju za koji se tvrdilo da pripada žrtvi, a veštak je na suđenju tvrdio suprotno, odnosno da on pripada počiniocu.

Zoran Marjanović

Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

 

Takođe, u odluci je sporno i objašnjenje za to što je telefon Zorana Marjanovića bio nedostupan. Tvrdi se da nije utvrđeno kako je i na koji način osumnjičeni namerno isključio mobilni telefon.

Marjanović kome je Apelacioni sud ukinuo pritvor početkom oktobra jednostavno se sklonio od očiji javnosti. Od kad je izašao na slobodu niko nije znao gde stanuje, gde se nalazi, a po savetima svojih pravnih zastupnika izbegavao je da se u javnosti pojavljuje.

Smrt Jelene Marjanović

Printscreen

 

Jelena Marjanović bila je pevačica čije telo je pronađeno na nasipu u Borči 3. aprila 2016. Dan ranije, Zoran Marjanović prijavio je njen nestanak, tvrdeći da su bili zajedno, da je ona otišla da džogira i da se nije vratila. Kroz godinu dana Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio taj zločin. Nakon izricanja sudske presude Marjanović je uhapšen u Borči i odveden u pritvor Centralnog zatvora.

U obrazloženju presude kaže se da je nesumnjivo dokazano da je Zoran Marjanović iskoristio poverenje svoje supruge i ubio je na svirep i podmukao način - to su bile reči postupajuće sudije Jelene Škulić. Ona je prilikom izricanja prvostepene presude rekla i da je u trenutku izvršenja krivičnog dela Zoran bio svestan tog dela, odnosno ubistva supruge.

Jelena Marjanović

Foto: Alo ilustracija

 

Sudija je rekla i da je nesumnjivo utvrđeno da je Jelena Marjanović napadnuta za manje od 20 minuta po dolasku na nasip. Ubijena je sa osam udaraca metalnim predmetom u glavu.

Marjanovićev advokat Nikola Dumnić izjavio je nakon izricanja presude da „personalni dokaz za ovakvu presudu ne postoji“.

„Nije postojao niko ko ga tereti lično da ga je video da je uradio to krivično delo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen bilo kakav trag koji bi upućivao na takav zaključak“, kazao je advokat.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Свећа

26.12.2023 17:07

Шта те то њему вуче???