Zoran Marjanović
Foto: Privatna arhiva/Alo.rs/Dejan Briza

 

Vest da će mu se ponovo suditi Zoran je saznao u svom novom gnezdu koji je napravio sa izabranicom Zoricom Mitrović, koje je svo vreme bila uz njega tvrdeći da je neko drugi ubica i da je on nevin.

Marjanović kome je Apelacioni sud ukinuo pritvor početkom oktobra jednostavno se sklonio od očiji javnosti. Od kad je izašao na slobodu niko nije znao gde stanuje, gde se nalazi, a po savetima svojih pravnih zastupnika izbegavao je da se u javnosti pojavljuje.

Zoran Marjanović

Alo.rs/Dejan Briza

 

 

Njegove komšije iz Borče rekle su da ga od puštanja na slobou nisu videli i da je oglasio za prodaju njegovu porodičnu kuću u Borči za 500.000 evra.

Tada po izlasku iz zatvora Zoran i Zorica su iznajmili smeštaj daleko o očiju javnosti kako bi imali svoj mir. Zorica je čak prestala da koristi i drušvene mreže.

Kako saznajemo, Marjanović i njegova devojka po izlasku iz zatvora su se nadali oslobađujučom presudom, odnosno da će Apelacioni sud uvažiti dokaze da on nije kriv.

- Genaralno Marjanović i Zorica su zadovoljni odlukom Apelacionog suda, jer smatraju da je Zoran osuđenzbog toga što je neko poveo hajku na njega i to bez razloga. Nadali su se da će sudije Apelacionog suda uvideti nelogičnosti celog postupka. Kako je suđenje vraćeno iz početka veruju da će uz pomoć svog pravnog tima uspeti da predoče sve dokaze koje potvrđuju njihove tvrdnje a to je da on nije kriv - objašnjava naš sagovornik.
On navodi i da će Marjanovićevi branioci na ponovljenom suđenju izneti i nove dokaza i svoja saznanja da on nije kriv.

 

Zoran Marjanović

Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

 

- Tokom celog postupka, odbrana Marjanovića je prikupljala dokaze koji idu njemu u prilog, a nažalost tokom suđenja nisu izneta iz mnogih razloga. Sad kada bude bilo ponovljeno suđenje sem tih dokaza trebalo bi i da se saslušaju novi svedoci - rekao je sagovornik.

On je i naveo da zbog cele škakljive situacije Zoran ne želi da daje izjave za medije i da je čak promenio broj telefona. Sagovornik nije želeo ni da otkrije gde žive Zoran i Zorica.

Podsetimo, Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina robije odlukom Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazio u pritvoru do oktobra, gde je čekao odluku Apelacionog suda, koja je kiče doneta.

Podsetimo, Apelacioni sud je u svom obrazloženju odluke istakao da je prvostepena odluka "nejasna i nerazumljiva", a sporne su 4 tačke koje su bile i ključni dokazi da bi se donela prvostepena presuda i o kojima je najduže raspravljano na suđenju.

- U obrazloženju odluke Apelacije sporan je način na koji je su objašnjeni elementi svireposti i podmuklosti, kao i dva traga krvi i mobilni telefon - objašnjava izvor i dodaje:

- Jedan krvavi trag je na zadnjem sedištu Zoranovog automobila i nejasno je kako je tu dospeo, kao i trag na šiblju za koji se tvrdilo da pripada žrtvi, a veštak je na suđenju tvrdio suprotno, odnosno da on pripada počiniocu.

Takođe, u odluci je sporno i objašnjenje za to što je telefon Zorana Marjanovića bio nedostpan. Tvrdi se da nije utvrđeno kako je i na koji način osumnjičeni namerno isključio mobilni telefon.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading