Đorđe Zafirović
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube rudar7

Likvidiran je dok se uparkiravao u svom "golfu 6". Dvojica nepoznatih napadača su mu ispala rafal u glavu i pobegla. Sve je ukazivalo da se radi o dobro isplaniranom mafijaškom ubistvu, jer, između ostalog, Zafir je nosio pancir, te su ga ubice s razlogom gađale u glavu.

Inače, posedovao je i blindirani "mercedes", ali u tom trenutku je to vozilo bilo na registraciji, što su ubice iskoristile. Uhvatile su ga u svastikinom "golfu

Đorđe Zafirović

Foto: Printscreen/Youtube rudar7

 

BMW koji je nedugo zatim pronađen spaljen u šumi kod Novog Sada verovalo se da je korišćen u toj likvidaciji.

Među prvima je do ubijenog Zafirovića došla njegova supruga Jovana koja je rekla:

"Sinoć si pričao da će te ubiti, i uspeli su".

Međutim, samo dve nedelje pre ubistva, Zafirović je u jednom intervjuu rekao da se oseća sigurnim i da je "šuplja priča da ga jure nazovi klanovi". Tada je rekao i da je sa 16 godina, posle svađe u jednoj niškoj diskoteci, pred oko 500 ljudi, ubio, kako je naveo, "lokalnog siledžiju".

On je iza sebe ostavio dvoje dece, sina iz prvog braka, sa ćerkom Dragoslava Kosmajca, i ćerku iz drugog braka. Deca su u trenutku njegove smrti imala sedam i dve i po godine.

Zafirović je imao  od ranije poznat policiji i  imao je pun dosije.

Prvo ubistvo počinio je 1995. godine u rodnom Nišu. Usuđen je, ali je uspeo da pobegne iz Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, a onda se krio dok slučaj nije zastareo.

U Niš se vratio 2004, kada su roditelji unajmili dvojicu policajaca da ga čuvaju, ali su, uprkos tome, u aprilu iste godine pucali na njega i ranili ga, a ranjene su bile još tri osobe.

Posle toga se preselio u Beograd.

Navodno, Zafirović je bio blizak prijatelj sa "kavčaninom" Vladimirom Roganovićem, koji je ubijen u Beču nedelju dana pre njega, ali su u jednom trenutku postali smrtni neprijatelji.

Inače, Zafirović je bio dobar i sa Milošem Delibašićem, koji je uhapšen zbog ubistva Nikole Bojovića, a bio je i kum sa Nenadom Grujovićem, zvanim Crni Gruja.

Pričalo se da je Zafirović imao sukob sa Lukom Bojovićem i njegovim ljudima posle ubistva Radeta Rakonjca, kuma Željka Ražnatovića Arkana, 2014. godine. Zafirovićevo ime pominjalo se i posle ubistva Jovice Radonjića u Beogradu u oktobru 2015. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading